"Набуко" е абсолютен приоритет за България

Меглена Кунева: Решението, което предлага РБ се нарича - обединение. Обединението е най-важно за България днес, заяви Меглена Кунева в града под тепетата. Ние оставаме с отворени структури на РБ, за да няма българин, който с идеите си да не може да достигне до нас. Всичко, което е добро за България трябва да стане добро и важно за Европа. Това е нашата кауза в ЕС, беше категорична Кунева. Според нея кризата в Украйна превръща проекта „Набуко” в абсолютен приоритет за България. Нашата мисия в ЕС е „Набуко” да го има. Според нея изключително важно е България да бъде приета в Шенген, за да не се превърне започналата криза в широко отворена врата за престъпността. Шенген е важен за нас, защото в момента сме в страна, съседна на конфликт.
Радан Кънев: Изключителна наглост е от страна на Сергей Станишев след провала на сегашното управление да търси начин чрез европейските избори да се трудоустрои извън България. Преди изборите партията му обещаваше 250 хиляди работни места, вчера на пленума на БСП обещаха 13 230. Това е огромен провал, заяви говорителят на РБ - Радан Кънев пред пловдивските медии днес. Според Кънев най-важното днес е създаването на нови работни места. Те обаче не могат да бъдат създадени в среда на недоверие. При днешното управление доверието към българското правителство и българските институции се срина до най-ниското си ниво. В тази среда не може да се развива нито бизнеса, нито икономиката. Най-бързият път към създаването на нови работни места е оставката на правителството. Според Кънев това ще се случи на евровота на 25 май.

Божидар Лукарски: Шефът на щаба Божидар Лукарски откри пресконференцията в Пловдив с думите, че градът е изключително важен за РБ, защото гражданите му са традиционно десни. Лукарски също така сподели, че на 22 март РБ ще обяви своята листа.

0 comments:

Публикуване на коментар