Атанас Атанасов: Този, който е разписал разпоредбата за провеждането на акцията в Лясковец, трябва да бъде разследван заради злоупотреба с власт





Макар прикривана от МВР, има обилна информация, че Петко Савов е имал фиксация към униформените. Той е заявявал, че полицията иска да го вкара в лудницата и затова дойдат ли полицаи, ще стреля на месо. И след това да изпратиш отряда е абсурд.


Това коментира ген. Атанас Атанасов в сутрешния блок по TV7. Емил Шарков загина заради глупостта на началниците си. Задачата на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) не е да прибира лудите, това е абсурдна ситуация, добави той.



Първокурсник в школата в Симеоново ще направи операцията в Лясковец по-добре, заяви другият гост в студиото - Росен Петров. Обстоятелствата, които разрешават използването на СОБТ, са детайлно разписани в Закона за МВР. Опция за прибирането на човек с психически отклонения от барети няма, единодушни бяха двамата.



Разпоредилият провеждането на тази операция трябва да бъде разследван за злоупотреба с власт, категоричен беше Атанасов. Според него, е била възможна елементарна оперативна комбинация, за да бъде Петко Савов изведен, или при него да влезе полицай - да се симулира наводнение, посещение от инкасатор и други подобни.

Текст: frognews.bg

0 comments:

Публикуване на коментар