Божидар Лукарски: Реформаторският блок има готовност за пълен цикъл избори

Реформаторският блок има готовност за пълен цикъл избори – местни, параламентарни и президентски. Всички лидери на партиите от Блока провеждаме обиколки из страната и се срещаме с десетки хиляди наши симпатизанти и членове, които са готови да работят за евроизборите и да разширяват влиянието на РБ сред хората. Това заяви в предаването на ТВ 7 „Факторът Кошлуков” лидерът на СДС и председател на Националния предизборен щаб на РБ Божидар Лукарски.

Той отбеляза, че на евроизборите Реформаторския блок и ГЕРБ ще са конкуренти за десния избирател. В ГЕРБ има достойни хора, но все пак в лицето на Бойко Борисов и Цветан Цветанов партията е част от проблема, а не от неговото разрешение, каза още Лукарски.

Председателят на Предизборния щаб на РБ посочи, че листата за евроизборите ще бъде готова в средата на март и Меглена Кунева е сред възможните кандидати.


Божидар Лукарски коментира и искането на президента Росен Плевнелиев по въпроси, свързани с Избираателния кодекс, като подчерта, че най-важния аспект е тяхното формулиране. Според него Реформаторският блок е за това народът да се произнесе за задължителното гласуване, машинния вот и мажоритарния елемент в избирателната ни система. Искаме пропорционален вот с максимално нисък преференциален праг, бе категоричен  той.

0 comments:

Публикуване на коментар