Абсолютен приоритет на РБ е създаването на работни места


Индустриализацията е създаване на нови работни места не чрез възстановяване на съветски фабрики, а през стимулиране на малките цехове и бизнес. Създаване на работни места е наш абсолютен приоритет, който ще доведе и до по-добър стандарт на хората. Вторият важен въпрос е 100 % да се усвояват европейските фондове, за което са нужни ясни директиви и регламенти, но и добре работеща българска администрация. Третият ни приоритет е енергийната независимост, която е важен въпрос и за Европа. Това каза на пресконференция днес водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева.

Радан Кънев добави, че Блокът ще прави позитивна кампания и няма да открива приятелски огън по десни партии. Нашите противници са бедността, безработицата и парламентарните партии БСП и ДПС, които ги поддържат, като добавям и „България без цензура“, които заедно с БСП, са руският слугинаж в България. Противници в дясно нямаме, подчерта още Кънев.
Кунева обобщи, че тримата главни преговарящи на България за влизането в ЕС са от Реформаторския блок. Най-важно за България е да имаме увереност, че през Реформаторския блок полезното за България ще е важно и за ЕС, добави тя.  По думите й от особено важност е присъединяването на България към Шенген. Този европейски избор ще е най-силният знак, че искаме Европа на разума, спокойното сила и умението да преговаряш – това, което всъщност е и РБ, каза още тя.
Реформаторите бяха категорични, че България трябва да поддържа санкциите от ЕС към Русия, докато тя не се откаже от анексирането на Крим. По думите на Радан Кънев заплахите за България от кримската криза идват и от българските политици.

На въпрос за решенията на КСНС, Меглена Кунева каза, че българските политици не трябва да забравят, че изразяват общата воля на нацията, а тази воля е да се осъди нарушението на международното  право при анексирането на Крим. По думите й, санкциите трябва да се разглеждат в широк контекст, а задачата на ЕС е да покаже границата, от която нататък не може да се правят компромиси с международните договорености. Според нея е добре Русия, както и Украйна, да преговарят с ЕС, защото преговорите дават механизми за цивилизационни модели, които страните ще са принудени да спазват. В ЕС няма двоен стандарт, но има политици, които опитват да налагат такъв каза Кунева, визирайки българската политическа среда.

Радан Кънев добави, че очаква Станишев да отговори за ББЦ и „Атака“ в София, а после да се търси отговор за политиката в Украйна. Тревожи ни, че тук се играе злоупотреба с етническата карта, каза още той.

Кънев определи като грешка разделението на десните партии в миналото, което е станало причина стотици хиляди българи да останат непредставени в сегашния парламент, като подчерта, че листата, обявена в събота, е символ на единството на Блока.
Меглена Кунева подчерта ролята на Кънев като преговарящ за изграждането на РБ и добави, че по създаването си РБ прилича много на Европейския съюз, който удържа вече 60 години - ние ще сме устойчиви и ще растем по същия начин, категорична бе тя. По думите Кунева РБ вече не е сбор на партии, а е символ на начина, по който може да се работи в Европейска България. РБ е моторът на съвременна България, както Франция и Германия са моторът на ЕС, направи сравнение тя.

По повод спекулации от последните дни, тиражирани от „България без цензура“, Божидар Лукарски, председател на Щаба на РБ, подчерта, че СДС, за разлика от други партии, не сменя политическите си пристрастия „като носни кърпи“. Ние сме най-старата партия в дясно. Единствената алтернатива за изход на България от тежката безпътица е Реформаторският блок, добави той. По думите на Лукарски, „България без цензура“ е вторият ешалон на сегашното управление на БСП и ДПС. По отношение на частичните избори за кмет на с. Богданов дол, община Перник, подчертавам, че кметът е член на СДС и с регистрация на СДС.  Всичко друго е политическа спекулация, категоричен бе Лукраски.

На въпрос за скандалите около избора на ЦИК Радан Кънев каза, че е излишно да се коментира процедурата. Трябва да се говори за работните места на хората, а не за това как няколко души се борят за  работните си места като политици. Тези, които пиха кафе в Кърджали, не трябваше да си говорят за ЦИК, добави той, а да говорят за  тютюнопроизводителите които си изхвърлят продукцията.

Пресофис, Реформаторски блок
24.03. 2014 г.

0 comments:

Публикуване на коментар