Докато държавата не остане без ток, няма да им уври акълът на управляващите

Както е тръгнало, докато цялата държава не остане без ток, няма да им уври акъла на тези, които вземат решения. Това заяви в студиото на "Здравей, България" на Нова ТВ бившият енергиен министър и настоящ член на гражданския съвет към Реформаторския блок Трайчо Трайков по повод споровете между НЕК и ЕРП-тата.
Според него, ако ЕРП-тата станат държавна собственост, ако се съди по миналото, вероятно цената ще се повиши. Докато са били държавни, електроразпределителните дружества са имали 25% от крайната сметка, а сега имат 5%. Технологичните загуби са били 25%, сега са 10%. Предприятията са успявали да си съберат само 5% от сметките, посочи бившият енергиен министър, който преди този пост заемаше ръководна длъжност в ЕВН.
Според него и ЕРП-тата, и НЕК са поставени в ситуация, в която не могат да работят. Той прогнозира и какво ще се случи, ако се отнеме лиценза на ЕРП-тата.
"Ако вземат лиценз, трябва да назначат управител, може и физическо лице. Той започва да върши работата на ЕРП-тата, само че с техните активи. Мрежата си остава на инвеститорите, защото те са платили 1,6 млрд. за нея. Ако искат да им я вземат, трябва да им я платят", уточни той.
Източник: vesti.bg

0 comments:

Публикуване на коментар