Реформаторският блок кани протестиращите на среща

Радан Кънев зад двора на Ректората на СУ
Радан Кънев, Божидар Лукарски, Найден Зеленогорски, Димитър Бечев в 13:30 часа днес се срещнаха с протестиращи и студенти зад двора на Ректората на СУ. Реформаторите използваха медиите, за да призоват официално МВР да не предприема прибързани и необмислени действия: “В момента нищо не оправдава влизането на полиция на територията на университета”, заяви категорично Радан Кънев.

РБ подкрепя позицията на преподавателите от СУ, че окупация на университета от хора, които не са студенти, не е подходяща форма на протест, особено по време на зимната сесия.

Реформаторите отправиха покана до протестиращите студенти, участници в окупацията, Ранобудните студенти, Протестна мрежа, подкрепящите протеста преподаватели, ПП „Зелените”, ПП „Синьо Единство” да се включат утре в обща среща на организации, ангажирани с протестните действия срещу кабинета Орешарски. Целта е да не се допусне насилие на територията на Софийския университет и проваляне на зимната сесия, както и да се постигне съгласие за общи действия за оставка и промяна и за формиране на алтернатива за излизане от дълбоката политическа криза.

Срещата ще започне утре в 16:00 часа на бул. Витоша 18 (вход откъм ул. Кърниградска). Изявление за медиите ще има след края на срещата.

Новината е от сайта на Демократи за силна България РБ кани протестиращите на среща

0 comments:

Публикуване на коментар