Който се страхува от Москва, да не се занимава с политика

Радан Кънев дава интервю в предаването на БТВ "Лице в лице"
„Липсата на реакция на правителството за ставащото в Украйна е скандално. Външно министерство трябва да реагира, защото липсата на становище, утре ще е международен скандал. Ние се държим като крадливи гости в Европа". Това каза пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Докладът на ЕК е унищожителен. Правителството трябва да подаде незабавно оставка. Жозе Мануел Барозу призова днес да се подкрепят радетелите за промяна в България. Кои са тези радетели", попита риторично Кънев.

"Нашите шест стъпки са осъществими. Днес се констатира един провал в съдебната система. Основания за оставка на правителството има. Трябва да има промяна на правилата, за да се върне доверието на хората. БСП започват да се разцепват на всички нива. Те се опитват да устискат властта със зъби и нокти. Те досега управляваха в името на партийните назначения на ДПС. На тях партизанщината им е станал първа, а не втора природа. Сега целта им е да добутат и да назначат Сергей Станишев в Европейската комисия. От това страда цялата държава", категоричо заяви един от лидерите на Реформаторския блок.

„Ние се борим за четири мандата на евроизборите. Не искам да коментирам резултатите, които дават социологическите агенции. Ще видим и ще говорим на 25 май", сподели Кънев.

„Не си партнираме с ГЕРБ. Ние наистина искаме това правителство да падне и да има промяна. За ГЕРБ промяната е да се върнат отново на власт. С тях имаме огромни различия по отношение на управлението на държавата. Те трябва да решат дали приемат нашите шест точки. Ние протегнахме ръка на ГЕРБ, но Бойко Борисов реши да се прегръща с Георги Първанов", завърши Кънев.

Интервюто е от сайта на Демократи за силна България Който се страхува от Москва, да не се занимава с политика

0 comments:

Публикуване на коментар