Позициите на Меглена Кунева и "Движение България на гражданите" относно изказването на лидера на ДПС Лютви Местан

По повод изказването на Лютви Местан, вчера от трибуната на парламента, лидерът на "Движение България за гражданите" Меглена Кунева написа във фейсбук-профила си следния коментар (уточняваме, че тя е в Хелзинки за участие в събитие за правата на пътниците в Евросъюза в качеството й на съветник на заместник-председателя на ЕК С.Калас): ”Когато стигаме до ситуацията агент на ДС от парламентарната трибуна да учи Реформаторския блок какво е морал и принципност, е добре да си дадем сметка за безспорния биологично-исторически факт: когато този човек е доносничил на ДС, лидерите от РБ не са били родени.”
„И ето така виждаме, че "Чисти ръце" трябва да тръгне от парламентарната трибуна, а народни представители да не могат да стават хора с агентурно минало, защото те десетилетия по-късно, вместо да представляват точно народа, екзактно обслужват ненародните интереси.”, споделя още тя.

Тази сутрина през файсбук-страницата си "Движение България на гражданите" напомня на лидера на ДПС Л.Местан следното:
„След вчерашните призиви за принципност от микрофоните в Народното събрание, от ДБГ, бидейки принципни, припомняме на другаря Местан, че от 36 депутати в ДПС, на сметката си той има поне 10 % спам - успелият младеж на 33, депутат и шеф на ДАНС от граждаската квота Пеевсски, още един - клиент на ДАНС, Интерпол, прокуратурата и т.н. Бисеров, както и двама със свален имунитет за корупция. За 6 месеца! Оставка и да си ходят!”

0 comments:

Публикуване на коментар