Найден Зеленогорски: Твърдото ядро на „Движение България на гражданите“ не иска ГЕРБ; ГЕРБ и БСП са двете страни на един медал

Найден Зеленогорски
Петър Стоянов се афишира като седесар, ние сме работили за кампаниите му, СДС е в Реформаторския блок, а Стоянов хвали популиста Бареков, коментира още Зеленогорски.

Твърдото ядро и голяма част от симпатизантите на „Движение България на гражданите“ не желаят съвместни действия с ГЕРБ. Това показват резултатите от голямата обиколка из страната на лидерите на „Движение България на гражданите“ и на Реформаторския блок от последните дни в Северна и Южна България, заяви зам. председателят Найден Зеленогорски в предаването „Междуредие“ по Дарик радио.

Реформаторският блок е единствена алтернатива за добро управление на България. БСП и ГЕРБ са две страни на един медал – лошото управление на България, заяви Зеленогорски и допълни, че само партиите, неправителствените организации, синдикат „Подкрепа“ и гражданите, които участват в рамките на Блока са възможните партньори за него.

По думите на Зеленогорски, ГЕРБ не са доказали на обществото, че са преодоляли негативите от политическата си практика. Запитан дали РБ чувства страх от ГЕРБ, Найден Зеленогорски отговори отрицателно и потвърди, че Блокът е фокусиран върху дългосрочните национални интереси, отколкото върху тяснопартийна математика. Ключово важни за нас са Шестте стъпки за излизане от кризата, в които е залегнало едно бъдещо национално съгласие за конституционни промени, заяви Зеленогроски и допълни, че само по този начин може да се преучреди държавата и България да си стъпи на краката.

Колективното лидерство е идеята на Реформаторския блок, защото гражданските протести показаха, че хората не искат посочен човек, вожд, да води дружината, а да се чуе гласът на хората. Изграждането на Реформаторския блок като екип от партии и с участието на Гражданския съвет, персонифицира мотото на ЕС единство в многообразието. Не ми се иска да бързаме със създаването на единен политически субект, за да не повторим грешките от миналото на СДС, каза Найден Зеленогорски. От ДБГ настояваме след предсрочните парламентарни избори да се проведе вътрешнопартиен референдум, на който да се реши бъдещето на Блока, каза той.

Предстои изграждането на националните организацинни структури на РБ, гласуването за говорител, лого, щаб и се надяваме на електорална подкрепа около 7 % на изборите, съобщи организационният секретар на РБ Найден Зеленогорски.

Помолен за коментар на комплиментите на бившия президент Петър Стоянов по адрес на формацията на Бареков, Найден Зелонгорски заяви, че позицията на Стоянов издава непоследователност, след като се афишира като седесар. Засегнат съм от това негово изказване, защото лично аз и всички сини структури работехме за неговите кампании и при положение, че СДС е част от РБ, не виждам какво или кой го е мотивирал, за да хвали популист като Бареков, каза Зеленогорски.

Пресофис
28.01.2014 г.

0 comments:

Публикуване на коментар