Божидар Лукарски: Скандалът със Сидеров показа на какво се крепи коалиционният мир

Лидерът на СДС Божидар Лукарски
„Скандалът с лидера на „Атака“ Волен Сидеров ясно показва на какво се крепи коалиционния мир на това правителство и какъв човек осигурява парламентарното мнозинство, нужно за управлението на кабинета „Орешарски“, каза в ефира на Bulgaria On Air председателят на СДС Божидар Лукарски.

Той призова прокуратурата да предприеме нужните действия по отнемането на депутатския имунитет на Сидеров. „Не считам, че има опция това да не се случи, но в крайна сметка решението е на главния прокурор Сотир Цацаров“, обясни още лидерът на СДС.

Според него към момента „не мирише“ на предсрочни избори, но създалата се ситуация не е нова и показва дебелокожието на управляващите и тяхното нежелание да отстъпят от властта по какъвто и да е начин.

Припомняме, че вчера прокуратурата съобщи, че Волен Сидеров и депутати от „Атака” са участвали в словесния, преминал във физически, конфликт на летище Варна от 6 януари.

Относно новината, че Реформаторският блок поставя като свой приоритет през новия политически сезон свалянето на кабинета „Орешарски” и ще търси консенсус с други партии, организации и синдикати със същата цел, включително и ГЕРБ, Лукарски посочи, че разговорите с формации със сходни приоритети започват още през следващата седмица. Очаква се скоро да бъде създаден и Национален съвет на Реформаторския блок.

Новината е от сайта на СДС Божидар Лукарски: Скандалът със Сидеров показа на какво се крепи коалиционният мир

0 comments:

Публикуване на коментар