ГЕРБ да напуснат окончателно и завинаги 42-то Народно събрание

ГЕРБ да напуснат окончателно и завинаги 42-то Народно събрание
Днес председателят на БЗНС Николай Ненчев заяви, че ако се постигне споразумение между Реформаторския блок, ГЕРБ и други опозиционни сили за общи действия за сваляне на днешното правителството, то БЗНС ще поска, като необходимо условие, ГЕРБ да напусне окончателно и завинаги 42-то Народно събрание. Само при такива условия, според Ненчев, ще бъде даден ясен знак за необратимост на политическия процес в център-дясното пространство, което от своя страна ще мобилизира допълнително енергия и ще обедини противниците на днешното зловредно управление.

Председателят на БЗНС счита още, че само и единствено с протести около Народното събрание няма да се постигне желан ефект, независимо колко многобройни и продължителни са те. Но ако РБ, ГЕРБ, профсъюза „Подкрепа” и други опозиционни на правителството сили като различни асоциации, професионални съюзи и земеделски производители обединят усилията си и активизират максимално своите ресурси на всички нива, при днешните условия, правителството няма да може да издържи повече от две седмици. Ненчев е убеден, че вече има условия за такива общи действия и цели.

Председателят на БЗНС счита като единствен положителен изход от създалата се тежка за обществото ни ситуация във възможността да се проведат избори две в едно през м. май тази година. Важно условие, според него е, в най-близко време да се приемат параметрите на едно дългосрочно споразумение, което ясно да регламентира ангажиментите на всяка една от страните участващи в него.
Според него, приемането на шестте стъпки за излизане от кризата предложени от РБ могат да бъдат едно добро начало.

Новината е от сайта на БЗНС ГЕРБ да напуснат окончателно и завинаги 42-то Народно събрание

0 comments:

Публикуване на коментар