За да имаме европейски доходи, трябва да имаме европейски правила

Реформаторският блок вече има група в Общинския съвет на Община Видин.
Няма стремеж към законност и борба с мафията

Реформаторският блок вече има група в Общинския съвет на Община Видин. Новината съобщи председателят на Предизборния щаб на РБ Божидар Лукарски. Днес лидери на блока дадоха пресконференция в крайдунавския град  и  отбеляза, че със структурирането на Блока по места се повишава и доверието в него.

Преди видинските журналисти говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев обяви , че блокът ще настоява за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента заради новите разкрития за нерагламентиран политически натиск върху правосъдието. Според него без сериозна промяна в правосъдието, без установяване на законност и преодоляване на мафиотските влияния в политиката, икономиката и медиите, България няма как да върви напред. За да имаме европейски доходи трябва да имаме европейски правила. На всички срещи на Реформаторския блок с хората от населените места става въпрос за разразилия се скандал в медиите между Делян Пеевски, Цветан Цветанов и Сотир Цацаров. Този скандал сваля завесата пред това, което наричаме мафия в политиката, подчерта Радан Кънев. Такива разкрития са едни от най-сериозните заплахи за националната сигурност, твърдят реформаторите и очакват на този съвет парламентарно представените партии да постигнат съгласие за публична анкетна комисия в Народното събрание.
Специализираната прокуратура да започне досъдебно производство и да разпита всички въвлечени в скандала лица, за да достигне до извода, има ли данни за престъпление.
Реформаторите се похвалиха, че се срещат с много хора из страната и навсякъде сред  най-големите проблеми се оказва битовата престъпност и престъпността в малките населени места. Кънев определи последната акция на полицията срещу като пиарска.
В отговор на журналистически въпрос говорителят на РБ подчерта, че в България вместо регионална политика прави партизанско раздаване на държвани пари за купуване на гласове. Средствата за регионално и инвестиционно развитие се разпределят по партиен признак, типично по комунистически. „Например, Видин остана без пари, защото двама комунисти са се скарали”, поясни Радан Кънев.

Зам-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски пък заяви, че Северна България се нуждае от значителни инвестиции и подобряване на инфраструктурата, за да се  повиши на интереса към региона от страна на инвеститори, допълни той. Според него само така ще могат да се развият инвестиционни проекти и да се създадат нови работни места. Зеленогорски отбеляза огромната разлика в инвестициите в различните части на страната, като даде пример, че за Северозапада те са 2,31%, а за Югозападния регион – 66%. Според него именно това са причините за обезлюдяването на Северозападния район, ниското качество на живот и високия процент на безработица. От РБ смятаме, че целия регион се нужда е от една сериозна алтернатива, обвързана и с оперативните програми на ЕС за следващия програмен период и за Дунавската стратегия, която не се използва максимално ефективно, подчерта той.

Найден Зеленогорски обяви, че Блока се структурира успешно по места и има реално представителство в страната.  Ние сме заедно, обикаляме България и се срещаме с хора, които възлагат голяма надежда и доверие в РБ, бе категоричен той. Зеленогорски отбеляза, че Блока е единствен, който не участва в схемата на задкулисието и затова търпи доста атаки. Имаме куража и амбицията да покажем, че можем да се справим. Основната ни цел е да се представим успешно на предстоящите избори за ЕП и това да е стъпка към развитието на проекта. В стратегически план се готвим и за идващите местни избори, допълни той.

Новината е от сайта на Демократи за силна България За да имаме европейски доходи, трябва да имаме европейски правила

0 comments:

Публикуване на коментар