Позиция на Реформаторския блок по повод провеждането на поредното неофашистко шествие в София

Реформаторският блок, като съюз на партии и граждани, изповядващи демократичните ценности, осъжда неонацисткото шествие, организирано на 15 февруари - т.нар. "Луков марш". В днешна Европа няма място за човеконенавистни идеологии като националсоциализма и комунизма. Ние сме притеснени и възмутени, че компетентните държавни органи за пореден път проявяват безразличие към откритото  пропагандиране на екстремистки и антидемократични идеи.  Не можем също така да приемем, че България се управлява от коалиция с участието на  "Атака" – национал-популистка  партия, отричаща Холокоста, която е отритната дори от крайната десница в Европа. Изразяваме недоумение от продължаващото мълчание от страна на ръководството на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и европейските либерал - демократи.

Реформаторският блок призовава още веднъж за дълбоки реформи в сферата на правосъдието и вътрешния ред, които да гарантират прилагането на закона, включително нормите, санкциониращи словото на омразата и проявите на дискриминация и ксенофобия.

Реформаторски блок
13 февруари 2014г.
София

1 comments:

  1. И кое му е неонацисткотото на марша? С факти, моля, с факти! Все пак за 11-та година ще се провежда, кога е имало екцесии?

    ОтговорИзтриване