Божидар Лукарски: ГЕРБ не са наш враг, но ще стоим настрана от тях


Божидар Лукарски
ГЕРБ не са врагове на Реформаторския блок, но десните засега ще стоят настрана от тях. Това обяви в предаването “На Ръба” 4-7 в ефира на “Канал 3” председателят на СДС, както и на Предизборния щаб на “реформаторите”, Божидар Лукарски. Той мотивира това решение със случилото се на неделния конгрес на ГЕРБ и “новото старо ръководство” на партията.

“Визирам и Цветан Цветанов, и Бойко Борисов. Адмирирам избора на кмета на София Йорданка Фандъкова и на бургаския градоначалник Димитър Николов за зам.-председатели в ГЕРБ. Като знам обаче колко са ангажрани те на постовете си, не знам доколко ще могат да бъдат ангажирани в партийната дейност”, каза Божидар Лукарски.

По думите на председателя на СДС на този етап, след подписването на коалиционното споразумение с Реформаторския блок, неговата партия е в доста по-добра кондиция в сравнение с времето непосредствено след изборите през пролетта на 2013 година. Божидар Лукарски коментира, че може би е трябвало процесът на обединение в дясно да започне по-рано.

“Българската действителност обаче е такава че конят трябва вече да е в реката, за да тръгнем да спасяваме каруцата. Десните хора като мен отдавна чакахме това обединение, което сега правим в Реформаторския блок. Няма процес на разпад. Никога не сме се карали с ПП “Зелените”. Те обаче нямаше как да участват в коалицията ни за евроизборите. Със “Синьо единство” нямахме съгласие по почти нито един въпрос. Затова и решиха да не подписвават коалиционното споразумение и да се явяват на евроизборите самостоятелно. Аз лично им желая успех”, заяви Божидар Лукарски.

Интервюто е от сайта на СДС Божидар Лукарски: ГЕРБ не са наш враг, но ще стоим настрана от тях

0 comments:

Публикуване на коментар