Реформаторският блок гостува в Самоков

Реформаторският блок в Самоков
В неделя 16 февруари,Реформаторският блок проведе в Читалище-паметник „Отец Паисий” среща със симпатизанти от Самоков,на която бе обявен и съставът на членовете на Гражданския съвет към движението в града. На срещата присъстваха голяма част от лидерите на партии,сформирали Реформаторския блок начело с Меглена Кунева – лидер на движението „България на гражданите”. След направеното кратко представяне на участниците в срещата думата бе дадена на г-жа Кунева, която каза, че реформаторския блок има за цел да обедини всички десни партии в България. Призова присъстващите да помислят, когато дойде време за избори, защото едно грешно решение тогава може да тласне страната към бездната вместо към просперитет, какъвто според нея е все още възможен. Това обаче ще стане само и единствено ако България според нея се насочи към усвояване на средства не само за път и подслушване, а за култура и образование,които са напълно забравени от управляващите партии до момента. В речта си г-жа Кунева не пропусна да говори и по темата за ДПС, която според нея е политическата сила заела непропорционално много място в управлението на страната. Въпреки, че България като цяло през годините е показвала, че е страна, в която различните етноси могат да живеят заедно.

От представителите на Реформаторския блок не бе подмината и темата за събитията в Пловдив. Те излязоха с декларация, в която се казва:

„Винаги, когато се проваля в икономиката и когато вижда сенчестата си власт застрашена, управляващата посткомунистическа мафия разиграва етническата карта, за сметка на гражданския мир и на бъдещето на българската нация. През изминалата седмица, в това опасно начинание се включиха БСП и ДПС, и техните „патриотични“ клонинги, и МВР с престъпното си бездействие. Реформаторският блок се противопоставя на всеки опит за насаждане на омраза. Ние имаме смелостта и волята да бъдем гарант на гражданския и етнически мир в страната. Ние обединяваме всички граждани, независимо от техния етнос и изповедание, в политическа битка срещу тези, които в името на мафиотския си интерес, застрашават бъдещето на децата ни.“

В нея реформаторите подчертават още:

„Искаме да кажем, на българските мюсюлмани, че милиони българи не подкрепят онова, което се случи вчера. Искаме да кажем, на разярените българи по улиците, че вината за разпада на държавата ни не е на българските мюсюлмани, а на онези, които използват техния глас, за да работят срещу европейския път на България. Виновниците и националните предатели се намират в Народното събрание, а не в Джумая джамия. Ние искаме и предлагаме нови правила в правосъдието, администрацията, медиите и икономиката. Ние искаме мирно и справедливо общество за всеки български гражданин.“

След като бяха засегнати най-наболелите теми от реформаторите, срещата продължи с представяне на гражданския съвет към Реформаторския блок в Самоков и с въпроси,от страна на изпълнилите залата гости на събитието, към лидерите на движението.

Новината е от сайта на Регионален ежедневник Седмица Реформаторският блок гостува в Самоков

0 comments:

Публикуване на коментар