Утре Реформаторският блок ще обяви акцентите в икономическата си политика

Съвместната икономическа група на партиите в Реформаторския блок и Гражданския съвет
Съвместната икономическа група на партиите в Реформаторския блок и Гражданския съвет ще обяви утре, 3 октомври, акцентите на икономическата си програма.

Програмата беше изготвяна в продължение на месец от експертите в групата. Тя е част от политиките, които Реформаторският блок ще представи за изваждане на страната от политическата, икономическата и социална криза, заедно с реформата в съдебната система, медийната среда, гражданското управление и администрацията.

Икономическите мерки на Реформаторския блок покриват широк спектър от въпроси - като нов Кодекс на труда, данъчни промени, пенсионна реформа, мерки за защита на потребителите и кредитополучателите, мерки срещу корупцията. Предложенията засягат и енергийната независимост, борбата с монополите и обществените поръчки.

Блокът е категоричен в намеренията си до провеждането на предсрочните парламентарни избори да осъществява политически и граждански натиск за изпълнение на посочените икономически мерки, както и да работи за парламентарно мнозинство, което да приложи тези мерки след изборите.

Представянето на програмата ще бъде утре от 11:00 в централата на ДСБ на бул. "Витоша" 18 (вход откъм ул. „Кърниградска“).

Новината е от сайта на Движение България на гражданите Утре Реформаторският блок ще обяви акцентите в икономическата си политика 

2 comments:

  1. Кой прави икономическата програма на Реформаторския блок, може ли да разбера?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Къде е Ганев . В програмата не личат негови идеи . Само частта правена от Л.Христов показва професионализъм . Всичко друго е бля бля , особено това за поръчките - много , ама много слабо е там .Предлагам да ги командироват в Естания , за да се научат как са го направили хората

      Изтриване