Радан Кънев за връщането на Делян Пеевски в парламента (интервю за Нова Телевизия)

Връщането на Деян Пеевски в парламента е ясна победа на мафията над Конституцията на България. Очевиден е натиска на, който са били подложени конституционните съдии през последните дни и това със сигурност са същите механизми, с които се реализира натиска върху цялата съдебна система.

Пеевски, не е просто казус в КС или в ДАНС. Това е лицето на шуробаджанащината, мафията и корупцията в държавата ни. Неговата кариера, започнала с заместник министерско място без да има завършено висше образование, олицетворява механизмите на корупцията и мафиотизирането на държавата. Случаят Пеевски сега е това, което беше случаят Марковска при управлението на ГЕРБ, затова днес ГЕРБ няма авторитет, за да участва в решаването на кризата.

1 comments:

  1. Харесва ми класификацията „ Случаят Пеевски“. Напълно погрешно и контрапродуктивно е да преекспонираме личността. Определенно става дума за зловредна тенденция, която е деструктивна по отношение на държавността, когато не е овладяна. Пазарните икономики винаги ще раждат големи корпорации, което е вече форма на монопол. Всяка компания е генетично закодирана да се разраства неограничено, което би могло да я изроди като олигархия или - да използва ресурсите и механизмите на държавата за себе си и против обществото. В някои развити страни, на пръв поглед тази алчност дори е окуражавана от закона т.е. Корпорациите имат законово право да лобират интересите си сред законодателите. Точно тука е разковника: регламентацията е контрол върху поведението и последствията. И пак за съдебната система там, където работи-прекрачвайки закона наказанието е неизбежно. В развитите страни съдебни решения за глоби и неустойки в рамер на милиарди отдавна не са изключения. Така че, да забравиме Пеевски(той е красноречив пример на случващото се и трябва да бъде използван като такъв) а да префокусираме на Пеевщината и корените и.

    ОтговорИзтриване