Цветозар Томов: Извършва се преврат за изваждане на България от ЕС

Цветозар Томов
- Г-н Томов, накъде ни води вчерашното решение на депутатите за мораториум върху свободния пазар на земята?
- Това на практика е юридически акт на българския парламент с конституционно мнозинство, който се обявява срещу членството на България в Евросъюза! И се прави обструкция на присъединителния ни договор с ЕС.

- Защо проевропейската ГЕРБ се групира с „Атака" по темата?
- Това е предложение на „Атака", а ГЕРБ са ясни, но се видя, че и БСП се разцепи. Страхувам се, че и ДПС щеше да гласува същото, ако тази партия няма клиентела, която е заинтересована да купува зема у нас и затова й пречи този мораториум. Фактически само ДПС зае европейската позиция.

- Не показа ли с това гласуване Борисов, че се готви за скорошни избори?
- Те разчитат на това, че подобен ход ще бъде популярен. У нас, освен всичко друго, вървеше и кампания за сплашване на населението с бежанския проблем. Подозирам, че тази кампания е умишлена и проблемът се преувеличава с цел да се задействат ксенофобските предразсъдъци на българите. А те са основната аргументация и на този безобразен акт за земята.

Представят ли си българите, че 1 януари 2014 г. не е само денят, в който трябва да се освободи пазара на земята. Това е денят, в който българите трябва да получат равни трудови права с всички европейски страни.

А сега ще последва наказателна процедура от ЕК.

- Но и Румъния изпрати искане до Брюксел за удължаване на мораториума.
- Там правителството действа по легитимен път, т.е. Иска удължаване, но няма да го получи. Ние не правим това, а вземаме парламентарно решение. Бих казал, че сегашният парламент прави опит за държавен преврат, защото европейската ориентация на България е вписана и в Конституцията.

Очевидно е, че се организира комплот на антиевропейски сили в България срещу европейската ориентация на страната.

- Кой стои зад този комплот?
- Интересите на олигархията в България, която не иска да се развива пазара на земята. И т ака тя да продължи да реализира лесни и огромни печалби. Тази олигархия, след като ограби настоящето на българите, в момента посяга на бъдещето, на следващите поколения. Защото ако България провали проекта си за европеизация, ще остане азиатска страна от Третия свят, макар и в Европа.

Интервюто е от сайта на Отблизо Цветозар Томов: Извършва се преврат за изваждане на България от ЕС

1 comments:

  1. Точно така е и това трябва да се разяснява на българските граждани. Има опит за преориентация на страната, което вече безвъзвратно ще ни превърне в заден двор.

    ОтговорИзтриване