БЗНС подкрепя студентската стачка

Студентите често са моралният коректив на една нация. Това особено силно важи за България. Преди сто и шест години студентите първи дръзнаха да освиркат публично княз Фердинанд, а през 1990 г. именно студентската окупационна стачка отвори вратите за демократичните промени, които доведоха до интеграцията на България в Европейския съюз и НАТО.

БЗНС винаги през своята история е подкрепял смелите студентски искания за по-честно и по открито управление. Днес, когато европейското бъдеще на България е поставено на карта, студентите смело издигнаха своите справедливи искания. БЗНС се солидаризира напълно с тях и също настоява управляващите да отговорят: Кой повери националната сигурност на човек с очевидно съмнителни качества и обвързаности, и защо Конституционният съд го върна в Народното събрание, въпреки че бе положил клетва като председател на ДАНС, както и защо Народното събрание не го освободи от длъжност, а „отмени решението си“ за неговото избиране?

Заедно със студентите БЗНС настоява за това проф. Димитър Токушев, председател на Конституционния съд и преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет, да поеме морална отговорност за връщането на олицетворението на българската олигархия Делян Пеевски като депутат в Народното събрание. БЗНС призовава всички граждани да подкрепят студентската окупационна стачка.

Нека се вслушаме в гласа на най-добрите и най-смелите представители на българската младеж. Защото, ако те емигрират огорчени и обидени, България няма бъдеще!

0 comments:

Публикуване на коментар