Надежда Нейнски: Сега сме в ЕС, не можем да затворим границите си за бежанците

Надежда Нейнски в предаването "Нека говорят" по bTV
"Ние не допуснахме косовските бежанци, защото имаше опасност да се въоръжат и да въвлекат и България в конфликта". Това разкри в предаването "Нека говорят" по bTV евродепутатът Надежда Нейнски, която по време на войната в Косово бе външен министър в правителството на Иван Костов.

"Тогава не откликнахме на нашите бъдещи партньори от ЕС и НАТО, защото много по-безопасно беше бежанците да бъдат приети от несъседни държави като Германия или Италия", припомни Нейнски. През онази криза сме оказали голяма логистична подкрепа на Македония. По думите на Надежда Нейнски в сега не може просто да затворим границата си за бежанците. "Сега сме в НАТО и ЕС и става въпрос за цивилизационни ценности",  коментира още Нейнски.

На въпрос за възможността с потока от бежанци да влязат и екстремисти, евродепутатът коментира, че отговорността за това е на вътрешния министър.

Тя коментира и казуса „Делян Пеевски”, като изрази надежда, че президентът отново ще върне случая в Конституционния съд, както настояват от Реформаторския блок.

Пеевски е модел да станеш богат и известен без никой да те пита как се е случило това. Ние, от Реформаторския блок, залагаме на друг модел – не може почтените хора да са натикани в Б-група, обясни още Надежда Нейнски.

Новината е от сайта на Надежда Нейнски Надежда Нейнски: Сега сме в ЕС, не можем да затворим границите си за бежанците

0 comments:

Публикуване на коментар