Реформаторският блок предупреждава: Правителството е опасно за вашето здраве!

Намерението на управляващите да върнат възможността за пушене на закрито е скандално връщане назад не просто по отношение на политиката по опазване на здравето и намаляване на тютюнопушенето – то демонстрира една последователна политика на отказ от спазване на европейските стандарти.

Реформаторският блок се обявява ПРОТИВ промените в закона и ЗА запазване на сегашния режим на пълна забрана на пушенето на закрито.

Връщането на стария режим е изцяло лобистки ход, в полза на определени бизнес кръгове – собственици на заведения и търговците на цигари. Не по-малко скандален е и аргументът, че особено в провинцията забраната за пушене така или иначе не се спазва (както твърдят депутати от левицата) – по тази логика, предвид колко често в България се нарушават законите, защо изобщо са необходими?!

Лансирането на тази тема в обществения дневен ред точно в този момент има за цел да отклони вниманието от други съществени теми:

  • Неспособността на правителството да се справи с бежанците от Сирия
  • Опитът за връщане на чл. 12 в Закона за досиетата, предприет от депутати от БСП и „Атака”, с което ще се прикрият служителите на ръководни постове в Националната разузнавателна служба и в служба „Военна информация”, които са работили в комунистическите тоталитарни служби
  • Провалът в процеса на цифровизация, в резултат на който хиляди хора останаха без телевизия по вина на държавата
  • Скандалите в енергетиката и опасността България да загуби делото „Белене”
  • Парламентарният фарс, който вече цяла седмица се разиграва пред очите на гражданите и ясно показва пълната невъзможност на това Народно събрание да изпълнява функциите си.

В заключение, Реформаторският блок предупреждава, че това правителството е опасно за вашето здраве и призовава за оставка и незабавни предсрочни избори.

Реформаторски блок
Граждански съвет
5.10.2013

1 comments:

  1. Надежда Стоянова5 октомври 2013 г. в 17:00

    ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗАВИСИМО ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ, КОИТО ИЗГОНИХА МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ ОТ СТРАНАТА.

    ОтговорИзтриване