СДС категорично осъжда незачитането на Българската Конституция от депутатите

Декларация на Националния съвет на Съюза на демократичните сили
Декларация на Националния съвет на Съюза на демократичните сили

Националният съвет на Съюза на демократичните сили категорично осъжда незачитането на българската Конституция от народните представители в 42-то Народно събрание.

Новата безпринципна коалиция между ГЕРБ, БСП и Атака се обедини,  гласувайки противоконституционното, антибългарско и антиевропейско решение за удължаване на Мораториума върху продажба на земя. Всички  те гласуваха не просто срещу продажбата на земя на чужденци, а на продажба на земя на граждани на Европейския съюз.

Неспазвайки основния закон на държавата, в който са се заклели, тези депутати нямат моралното право да представляват интересите на българските граждани. Единственото правилно решение, което могат да вземат е незабавно да подадат ОСТАВКА!

Незабавна оставка трябва да подаде и министър – председателят на Република България Пламен Орешарски, който може би е забравил, че именно той е участвал през 2000г. в изготвянето на  главата от преговорите с ЕС за свободно движение на капитали и услуги.

СДС за пореден път настоява за предсрочни избори, за да може да бъдат гарантирани демокрацията, държавността и европейския път на развитие за България!

Новината е от сайта на СДС СДС категорично осъжда незачитането на Българската Конституция от депутатите

0 comments:

Публикуване на коментар