НС превръща България в гето (Обновена)

Демократичните партии организират акция в подкрепа на европейското членство в 18:00 днес в градинката между Софийския университет и Народното събрание.

"Парламентът взе позорно и опасно решение. Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето на ЕС, а българските земеделци стават крепостни селяни на мафията. Партиите в Народното събрание изолират България от Европа и модерния свят". Това се казва в декларация на Реформаторския блок, която беше представена днес от лидерите на партиите в блока и представители на Гражданския съвет. (Целия текст може да видите в прикачения файл).

Блокът организира днес в 18:00 акция в подкрепа в европейското членство на България и призовава всички български граждани, които искат европейски правила и сигурност в държавата ни да се присъединят към акцията вечерта в градинката между парламента и Софийския университет.

Според реформаторите мораториумът на парламента заплашва интерсите на обикновените български граждани - собствениците на земя, производителите и износителите, както и на учещите и работещите в Европа българи - всикчи, които се възпозлват от общия пазар.

"Едно от най-големите достижения е, че сме част от Европа. С вчерашното си решение, което е абсолютно необяснимо, се поставят в опасност българският национален интерес и и имиджа на България като член на ЕС. Злото вече е сторено - показа се, че в България европейските политици стават все по-малко", коментира лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева. Тя отбеляза, че това е вторият път, в който се събират всички лидери на Реформаторския блок, тъй като искат да дадат ясен знак, че са твърдо против решенията на новото антиконституционно и антиевропейско мнозинство в парламента. "От партиите в парламента никой не се интересува от българските граждани, а само как с цената на всякакъв националпопулизъм да се спечелят гласове. Така България става гето на ЕС", категорична беше тя.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев съобщи, че Блокът ще търси контакт с Европейската народна партия, Партията на европейските социалисти и европейските посланици в България, на които ще заяви ясно позицията на Реформаторски блок - че взетото в Народното събрание решение противоречи на желанието на българските граждани. "Няма да оставим тази новина да потъне, да остане без последици. БСП и ГЕРБ ще се опитат да ни кажат, че това са извиними игрички, но няма игрички, когато става дума за интересите на българските граждани. Тези хора нямат място в парламента", заключи той.

Този парламент е изцяло изчерпан, обяви лидерът на БЗНС Николай Ненчев. "БСП подари златната акция на Атака. Мафията има властта в българското Народно събрание, явно има и опозицията", категоричен беше той, като допълни, че заради това отговорностите на Реформаторския блок като единствена алтернатива стават още по-големи.

"Освен, че имаме фасадна демокрация, сега ще имаме и фасадно европейско членство", коментира пък Димитър Бечев от Гражданския съвет, като добави, че решението на парламента е лъжепатриотизъм, който ощетява джоба на българските граждани.

ВЪЗВАНИЕ

Граждани на България,

Парламентът взе позорно и опасно решение. Забраната върху продажбата на земеделска земя на европейски граждани превръща България в гето.

Българските земеделци стават крепостни селяни на мафията. Демонстративно е отхвърлен Договорът за присъединяване на България към Европейския съюз. Партиите в Народното събрание изолират България от Европа и модерния свят.
  1. Това решение на Парламента е противоконституционно. Конституционният съд трябва да го отхвърли. 
  2. Нагло ни представят това решение за патриотично.  А то е антибългарско. Ограбва единствения капитал на милиони българи - собственици на земя. Вместо да продават свободно по европейски цени, те ще продават на безценица под диктата на мафия. До днес мафията унищожаваше настоящето ни, от днес превзема и бъдещето.
  3. Мораториумът заплашва интересите на обикновените български граждани – собствениците на земя, производителите и износителите, студентите и работещите българи в Европа и всички, които се възползват от общия пазар.
  4. Българският национален интерес е да бъдем пълноправни европейци. Това е национален идеал, завет от нашето Възраждане. Поколения българи са работили и са се жертвали за него. Ние започнахме да го осъществяваме. Сега една случайна сбирщина узурпатори на власт се опитва да го разруши.
  5. Днес виждаме, че в  Народното събрание се състави коалиция против Европа, против свободата и против българите. Гръбнак й стана ГЕРБ с най-многото депутати, подкрепили Атака.
  6. Реформаторският блок настоява Народното събрание да се саморазпусне и да даде възможност на следващия парламент да защити постигнатото с много усилия европейското бъдеще на България. 

РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК
ГРАЖДАНСКИ СЪВЕТ
24.10.2013

0 comments:

Публикуване на коментар