Избираме демокрацията на Америка и Обама пред Москва и Путин

Реформаторският блок ще има двама представители в ЕП. Това заяви за предаването "Нещо повече" по "Хоризонт" Петър Москов ден след като мотивационният клип, продуциран от Блока, предизвика широк обществен отзвук. Съзнателно е търсено сходство с посланието в кампанията на Обама, обясни Москов и заяви, че реформаторите предпочитат да бъдат сравнявани с него, а не с Путин и допълни:
Задаваме различен тон на кампанията, по който вие се чувствате близо до смислените, истинските, житейските ценности, до важните въпроси. От тук нататък, на фона на този тон, който ние задаваме, всякакви разговори за компромати, за омраза и противопоставяне по линията "ти си по-лош от мене, защото аз не съм толкова лош" стават невалидни. Всеки ще трябва да се равнява по емоцията, която вие и вашите слушатели сте изпитали, когато сте чули този клип. Това не е опит за скриване на нещо, напротив. Целта на този клип, съзнателно търсената цел, е да има същата визия и същото внушение като онзи клип, правен за американската кампания на Обама, просто защото ние искаме по същия начин, както в една демократична държава, хората да бъдат част от общата емоция за това, че има надежда, има вяра. 
Режисьорът  Нидал Алгафари, ангажиран с кампанията на БСП, коментира, че клипът е професионално направен, но доводите против гласуването в неговото начало звучат по-достоверно от аргументите "за" и десните e трябвало да намалят тежестта на първата му част. Алгафари е на мнение, че тази предизборна кампания трябва да мине в добър тон:
Надявам се, че в БСП са си взели поука от брадвите, взели са си поука от трамваите, а мисля, че са си взели поука и ако щете от опонентите, които бяха едно време, с картата на България с черепите. Не смятам, че това ще бъде нещо добро. По-скоро очаквам, че всички политически партии ще се опитат да правят положителна кампания, а не негативна. 

Източник: БНР

0 comments:

Публикуване на коментар