Европа е по-доброто бъдеще за България


Въпрос: Колко подписа събрахте?
Радан Кънев: Мисля – 9301. За нас е важно да кажем, че от  девет месеца насам много хора пророкуваха, че РБ ще се разпадне, няма да се регистрира, ще има проблеми с листата и какви ли не други глупости. Днес виждате, че преди много други партии да са се регистрирали, много преди други единни партии да са обявили листата си, ние сме готови и с регистрацията и с листата. РБ няма да се разпада, напротив той тепърва след успеха си на Европейските избори, ще продължи своята консолидация и своето общо бъдеще като единствена демократична проевропейска политическа сила в България.
Въпрос: Г-н Кънев какво очаквате като резултат от РБ на предстоящите избори? 
Радан Кънев: Очакваме да бъдете приятно изненадани.
Въпрос: Очаквате ли да сте втори, както се регистрирахте втори?
Радан Кънев: Нека да бъдем реалисти на тези избори. Очаквам да бъдем първи на по-късни избори.
Въпрос: Имате ли вече слоган на кампанията?
Радан Кънев: Не, щяхте да знаете.
Въпрос: Какви са очакванията към кампанията, предполагате ли, че Вашите партньори ще бъдат толерантни или подозирате, че няма да бъде прозрачна и честна?
Радан Кънев: В България напоследък кампаниите са изключително кални. Политиката и политическият дебат са заменени с компроматни войни. Ние не очакваме никой да бъде толерантен към нас, но ние ще се занимаваме с политика. Ние ще говорим за Европа, защото пак казвам ние сме единствената европейска политическа сила на тези избори. Ние ще говорим за България, защото разговорът за Европа е разговор за България и ние няма да се включим по никой начин на никой етап в кална кампания. Ние ще говорим за проблемите на българите.
Въпрос: Кои са тезите, които искате да стигнат до българите, за да Ви припознаят като политическа сила, на която трябва да дадат доверието си?
Радан Кънев: Демократична България в единна и силна Европа е пътят за високите доходи на българите, за новите работни места на българите, за енергийната и политическа независимост на България.
Въпрос: Да търсим ли символика, че съвместно с ГЕРБ се наредихте в първия ден за регистрация.
Радан Кънев: Няма символика в това. ГЕРБ винаги са се борили да бъдат първи на регистрацията. Аз както казах, ние пък се борим да бъдем първи на всички следващи избори. За нас беше важно да покажем, че ужасният навик на десницата, да се явява в последния момент със скандали, с регистрация в последния час от регистрацията е завинаги в миналото.

Регистрация на РБ в ЦИК

0 comments:

Публикуване на коментар