Меглена Кунева пожела успех на Жан-Клод Юнкер

Тази вечер е първият телевизионен диспут между претендентите за поста Председател на Европейската комисия от ЕНП, ПЕС, АЛДЕ, Зелените, съответно Жан - Клод Юнкер, Мартин ШулцГи Верхофстад, Ска Келер. Дискусията ще се проведе в Маастрихт и ще бъде пряко излъчвана от Евронюз ТВ. Дебатът е организиран от Университета на Маастрихт, Общината на Маастрихт и Европейският младежки форум.
Лидерите на основните европейски политически семейства ще отговарят на въпросите на хиляди млади европейци. Дебатът ще бъде превеждан на 13 езика – арабски, английски, френски, немски, гръцки, унгарски, италиански, персийски, португалски, руски, испански, турски и украински.
Вчера водачът на листата на Реформаторския блок за Европейските избори 2014 Меглена Кунева пожела успех на Жан Клод Юнкер в днешната дискусия по проблемите на младите хора в Европа. Това се случи по време на срещата им в София, в която взеха участие и представители на останалите десни формации  в България.
Европейското движение, Съюзът на европейските федералисти и Европейското младежко движение в България канят тази вечер млади български политици и кандидати за членове на ЕП от основните европейски политически семейства (консерватори, социалисти и либерали), дипломати, журналисти, представители на академичната общност и гражданското общество, заедно да проследят първия по рода си председателски диспут в Дома на Европа в София. Зрителите ще имат възможност да определят чрез гласуване победителя в дебатите. Събитието ще започне с представяне на кампаниите “1000 причини да гласуваш за Европа”, “Към федерална Европа” и “Да придвижим Европа напред”. След края на прякото предаване ще има дискусия, в която ще се включат присъстващите кандидати за членове на ЕП.

0 comments:

Публикуване на коментар