Меглена Кунева в Ловеч: От ЕС България има 13 млрд. лева - това е моят принос

От Европейския съюз България има 13 млрд.лева – това е моят принос за страната. Освен тях, българската енергетика е получила още 1 млрд.евро компенсации и средства за модернизиране. Убедих Европейския парламент, 25 държави тогава и Жан-Клод Юнкер, кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия, с който тогава работихме, че България ще е достоен член на ЕС. Аз знам как да постигам цели. Това каза на среща с граждани на Ловеч и актива на Реформаторския блок водачът на листата Меглена Кунева.
Божидар Лукарски, председател на СДС и на Предизборния щаб, каза, че Реформаторският блок е силен отбор с най-добрата листа. Кой е по-добър водач на листа от първия български комисар и европееца на годината Меглена Кунева - дали Калфин или Станишев, Береков ли или Пеевски, попита риторично председателя на СДС и добави, че консолидирането на Реформаторския блок е силно и печели все повече подкрепа. 
По думите на Кунева няма друга политическа сила, която да е толкова подготвена за управлението като Реформаторския блок. Тя подчерта, че именно Блокът първи предложи България да стане основател на Европейския енергиен съюз. Ние сме малък пазар и не можем да договаряме изгодна цена на газа, а като се преговаря за общия пазар на ЕС, който има 500 млн.потребители, цената може да падне до 30 %, обясни Кунева. Според нея, Реформаторският блок е единственият шанс за излизане на България от кризата. По повод визитата на Бойко Борисов при канцлера Меркел, на която водачът на ГЕРБ е обявил, че и той искал Енергиен съюз на Европа, Кунева отговори, че РБ и ръководството на ГЕРБ са направили публична среща в парламента, на която реформаторите са настоявали да бъде подкрепена идеята им за Енергиен съюз в името на националния интерес. Очевидно я подкрепят, коментира Кунева и добави, че в европарламента РБ ще работи членството на България в Енергийния съюз на Европа да се случи. По думите на водача на листата на реформаторите в Европарламента Реформаторският блок ще се бори за обвързване на европейските проекти с броя нови работни места, които откриват, както и за следващите присъединявания към важните съюзи в Европа. България спря интерграцията си в Европа след влизането си в ЕС – банковия, енергийния съюз, Шенген остават непостигнати, коментира Меглена Кунева, като обясни, че БСП и управляващите партии носят отговорност за срива на репутацията на България и свързването й е единствено с корупция и злоупотреби. Меглена Кунева подчерта още, че дясното пространство от началото на 90-те години се развива, минава през трудности, но вече е привлекателно за млади хора като даде пример с лидерите на Реформаторския блок. Събрахме се, защото това очакваха гражданите от нас – ние ще бъдем заедно и занапред. РБ е нов модел на политическо сътрудничество. Евроизборите са наистина важни, защото са първите за Блока и ни ще дадем алтернатива на хилядите сини избиратели срещу популизма и незнанието, коментира още тя.
Николай Ненчев от БЗНС допълни, че за Реформаторския блок основна ценност е семейството и че среща подкрепа на все повече млади хора. 
Найден Зеленогорски обясни, че задачата на РБ в Европарламента е да направи полезното за България, важно и за Европейския съюз и че Реформаторският блок е управленската и морална алтернатива. Изберете номер 10 в бюлетината, защото Реформаторският блок дългосрочно ще управлява България, каза в заключение Найден Зеленогорски.

0 comments:

Публикуване на коментар