Народното събрание саботира Общата европейска политика!

Днес, на среща с активисти на партията в София, председателят на БЗНС и член на Изпълнителния съвет на „Реформаторски блок“ – Николай Ненчев, представи следната позиция:

Народното събрание  саботира Общата европейска политика!

“БЗНС протестира срещу безотговорното гласуване на закон, според който морската част на Южен поток, която навлиза на 24 км в българска територия (териториални води и суша), ще има правен статут, все едно че не стъпва на европейска територия. Така се заобикалят правилата на Третия енергиен пакет на ЕС, за което настоява Русия” – това заяви председателят на БЗНС и кандидат за евродепутат на „Реформаторски блок” Николай Ненчев пред активисти от София.
В момент, в който Европейският парламент гласува резолюция, призоваваща за спиране на еврофондовете за България, Народното събрание саботира Общата европейска политика. Нещо повече, то гласува в разрез с българския национален интерес, тъй като използването на тръбата на Южен поток от други доставчици на газ би намалило енергийната зависимост на страната.
Николай Ненчев е силно обезпокоен от факта, че само 64 депутати от ГЕРБ гласуваха „против“, а четирима – „въздържал се“. На всички вече е ясно, че ГЕРБ не са никаква проевропейска партия, а очевидно част от днешната прокремълска управляващата коалиция.
Лидерът на БЗНС призова народните представители да отхвърлят този анти-европейски и анти-български закон, а ако това не стане, президентът Плевнелиев да наложи вето. Само така ще бъде защитен националният интерес на България и нашите европейските ценности, подчерта председателят на БЗНС.

0 comments:

Публикуване на коментар