Божидар Лукарски: Това което е важно за България трябва да бъде важно и за Европа

Евродепутатите от Реформаторския блок ще се борят България да бъде от основателите и неотменна част от Европейския енергиен съюз, заяви Божидар Лукарски председател на СДС и трети в листата на РБ за евроизборите на предизборен дебат в предаването “Още от деня” по БНТ1

Нашите евродепутати ще се борят България да бъде от основателите на Европейския енергиен съюз, защото това ще доведе до диверсифициране на нашите източници и край на енергийната зависимост от Русия. Това ще доведе със сигурност и до 30% по евтин газ , съответно по евтин ток и по- евтино парно за потребителите. Като част от такъв енергиен съюз ние ще осигурим на България равни начала, заедно с големите европейски държави като Германия и Франция, които ползват по-евтин газ от Русия, добави Лукарски.

Трябва да обърнем внимание на това, че от Европа се отпускат не малко пари, за всяко едно евро което ние даваме, получаваме като еврофондове три евра.Проблемът в България, обаче е как се разходват европейските фондове и как чрез различни търгове, процедури и обществени поръчки фондовете се разпределят под масата.

Реформаторският блок иска да покаже на Европа, че това което е важно за България, трябва да бъде важно за Европа.За всички европейски пари които пристигат да бъде търсена ясна отговорност от българското правителство от ЕС, за да може тези пари да отиват наистина за откриване на нови работни места, да бъде подпомаган малкият и среден бизнес, а не да отиват за луксозни яхти и автомобили, допълни председателят на Изборния щаб на РБ.

Ние насочваме нашите послания към десните и центристките избиратели. Част от нашата програма цели да покаже, че дясното може да бъде и социално, заяви Божидар Лукарски.

Важно е Европа да знае какви са интересите на България, завърши той.


0 comments:

Публикуване на коментар