СДС с идея за общи общински групи на партиите от Реформаторския блок

Съюзът на демократичните сили предлага създаването на обща група на Реформаторския блок в общинските съвети от общинските съветници, представители на партиите, влизащи в него. Това заяви пред журналисти в град Велико Търново председателят на СДС Божидар Лукарски. Той подчерта, че идеята е на организацията на синята партия в старопрестолния град. По думите му предложението е иновативно, както на местно, така и на централно ниво. Лукарски поясни, че се предвижда то да бъде обсъдено на Политически съвет на РБ и одобрено и допълни, че е водил разговори по темата с някои от лидерите на партиите в Блока.

Общинският съветник Мирослав Трифонов обясни, че другата седмица ще се състои среща във Велико Търново, на която ще бъде обсъдено предложението и подчерта, че ще бъде прието единствено, ако има пълен консенсус по него.

Той каза още, че ще се работи по създаване на нови структури на СДС в областта, като не скри, че организационното състояние на партията не е в завидно положение.

Председателят на СДС Божидар Лукарски коментира и новия политически сезон, като го определи като „бурна и тежка политическа есен”. Моята надежда е, че с общи усилия ще принудим това задкулисно правителство, което не е ясно чии интереси защитава, да си подаде оставката, бе категоричен той. Според него правителството на Пламен Орешарски прави опити да се "окопае с кадрови политики и назначения на всякакви нива".

На журналистически въпрос за възможното присъединяването на ГЕРБ към Реформаторския блок, синият лидер отговори, че на този етап това не стои на дневен ред, защото голяма част от политиките, провеждани от правителството на ГЕРБ в сферата на правораздаването, вътрешния ред и сигурността не отговарят на вижданията на десните партии.

Публикацията е от сайта на Съюза на демократичните сили: СДС с идея за общи общински групи на партиите от Реформаторския блок.

0 comments:

Публикуване на коментар