Националното събрание на „Движение България на гражданите“ дава мандат на новоизбрания национален съвет на партията за общи политически действия с партии от Реформаторския блок

Политическа резолюция на Второто Национално събрание на „Движение България на гражданите"

Ние, делегатите на Второто национално събрание на „Движение България на гражданите“, декларираме твърдата си воля да продължим битката, която започнахме преди повече от година. Битка с политическия, медийния и бизнес картел, който целенасочено отвращава и изключва гражданите от политиката, лишава ни от справедливост и обрича България на застой.

Декларираме, че коалиционното правителство на БСП, ДПС и „Атака“ е вредно и опасно за България. Това е правителство на задкулисните договорки, на мафията и на подмяната, което задълбочава политическата криза и разделението в обществото. Същевременно парламентарната опозиция в лицето на ГЕРБ не е в състояние да предложи реална алтернатива на този порочен политически модел.

Ние, делегатите на Второто национално събрание на „Движение България на гражданите“, сме убедени, че са повече от необходими незабавни парламентарни избори, които да сложат край на агонията и да върнат доверието на гражданите в управлението.

Затова Второто Национално събрание на „Движение България на гражданите“ 
дава мандат на новоизбрания национален съвет на партията за общи политически действия с партии от Реформаторския блок, в това число и за постигане на предизборна коалиция за предсрочните парламентарни избори и за изборите за Европейски парламент, на основата на ценностите и предизборната програма на „Движение България на гражданите“, както и на базата на 12-те начала на Реформаторския блок.

Заедно с партньорите от Реформаторския блок да изготви и да предложи на българските граждани пакет от радикални реформи в съдебната система, икономиката и администрацията, които да осигурят правов ред, справедливост и ефективно гражданско участие в управлението на страната.

Новината е от сайта на ДБГ: Политическа резолюция на Второто Национално събрание на „Движение България на гражданите"

0 comments:

Публикуване на коментар