Реформаторският блок открива фронт срещу мафията (Радан Кънев пред Нова телевизия)

„Казаното от Георги Кадиев е лъжа”, заяви в „Здравей, България” председателят на ДСБ Радан Кънев по повод твърденията на депутата от левицата, че има „топла връзка” между Реформаторския блок и Делян Пеевски.

По думите му българската публична среда е станала изключително мръсна. „Не съм човек, който може да живее в такава среда”, каза Кънев.

Реформаторският блок е много различен и не може да пострада от атаки от страна на Бойко Борисов, категоричен е Кънев. Попитан дали обаче могат да пострадат от близост с него, той отговори, че няма такава опасност, защото няма близост. „Всеки може да търси такава близост, но ние, предлагаме на обществото новия си граждански съвет и четири основни посоки на политики – промяна в правосъдието, в икономиката, в администрацията и в медийната среда”, каза председателят на ДСБ и добави, че това са сфери, в които правителството на ГЕРБ не е направило реформи и ги е оставило в по-лошо състояние, отколкото са били при Тройната коалиция.

„Всички хора, които са в гражданския съвет, са доказали, че наистина искат промени в тези сфери”, категоричен беше Кънев. По думите му мафията е видима в правосъдието и във връзката между бизнес, медии и власт.

Той заяви, че Реформаторският блок не разполага с много средства и затова публичните му изяви са семпли. „В касата на блока не влизат пари от субсидиите от нито една от партиите. Каса на блока няма. Ние си плащаме пресконференциите”, категоричен е той и добави, че хората работят напълно безплатно.

„Оттук нататък ще бъдем атакувани непрекъснато с политически аргументи, защото сме нещо ново”, каза Кънев и добави, че вярва на бившия енергиен министър от кабинета „Борисов” Трайчо Трайков.

0 comments:

Публикуване на коментар