Меглена Кунева за вота: Партиите в парламента, обещайте на хората, че няма да управлявате с „Атака“

Меглена Кунева лидерът на "Движение България на гражданите"
"Държавното управление е отговорна задача. Политиците трябва да помнят, че гражданите са техни работодатели и този вид трудово-правни отношения изискват доверие. Първата щета вече е налице – недоверието на хората към парламента е на безпрецедентно ниско ниво и днешният вот ще задълбочи кризата“, прогнозира тя.

"До вчера твърдото ми намерение беше да пожелая качествен дебат, който да не обижда поне с лексиката си гражданите – смислена визия отдавна вече не се надяваме да чуем от трибуната на парламента. Смятах, че вотът би могъл да е едно освобождение за правителството, което е заложник на олигархични интереси и което изпусна момента да подаде оставка с достойнство. Днес обаче ставаме свидетели на поредните парламентарни маневри, допълни още Кунева и изрази мнение, че провеждането на качествен дебат за вота можеше да върне поне малко вярата на хората в институцията парламент.

Поведението на ГЕРБ, по думите на Кунева, днес може да бъде описано кратко: "имат мнение, но не са съгласни с него“. Парламентарните партии показват с поведението си, че работят за всякакъв друг интерес, освен за този на гражданите, втренчени в личното си политическо оцеляване, категорична бе тя.

Запомнете този ден - „Атака“ е управляващата партия. Призовавам всички партии в Народното събрание, включително ГЕРБ и лично г-н Бойко Борисов, да се анагажират с обещанието пред българските граждани, че никога няма да управляват с партии като „Атака“. И да не крият истината, че именно те направиха „Атака“ решаващ фактор втори мандат, допълни Меглена Кунева

Новината е от сайта на Движение на България на гражданите Меглена Кунева за вота: Партиите в парламента, обещайте на хората, че няма да управлявате с „Атака“

0 comments:

Публикуване на коментар