Найден Зеленогорски: Кметове на ГЕРБ мачкат по места хора от Реформаторския блок (в.Посредник, Плевен)

И в момента кметовете и местните функционери на ГЕРБ продължават да мачкат политическите си опоненти и най-вече хората от Реформаторския блок. Това каза на пресконференция в столицата организационният секретар на Движение "България на гражданите", Найден Зеленогорски. Той посочи, че ГЕРБ трябва ясно да се разграничи от тези порочни практики.

По думите му, партията на Бойко Борисов настоява за оставка на правителството, само за да обезпечи собственото си оцеляване, докато Реформаторският блок иска прекратяване на модела на управление с партийни назначения, политически рекет, мафиотизиране и репресии. Зеленогорски допълни, че не е ясно кой управлява ГЕРБ - дали лидерът на партията или местните им функционери. По думите му, в редица общински съвети съветниците от ГЕРБ и БСП гласуват заедно политиките, обединени от общи икономически и други интереси.

Зеленогорски съобщи, че през тази седмица седмица ще бъде обявен съставът на Гражданския съвет към Реформаторския блок, а до средата на месеца блокът ще излезе с документ-стратегия за излизане на България от политическата и икономическа криза. По текста в момента работят 5 работни групи, в които влизат както представители на партиите, така и лица от Гражданския съвет.

Публикацията е от сайта на Движение България на гражданите Найден Зеленогорски: Кметове на ГЕРБ мачкат по места хора от Реформаторския блок

0 comments:

Публикуване на коментар