Kунева: Няма да водя мръсни кампания срещу опонентите ни, целта е по-висока - утре да можем да говорим за промяна на Конституцията

Меглена Kунева - лидерът на "Движение България на гражданите"
Няма да водя мръсна кампания с лични нападки срещу никой от политическите си опоненти. Аз имам по-висока цел - искам след изборите да предложа изключитепно важни промени в Конституцията и за тях е необходимо широко национално съгласие, за да могат да бъдат приети в обикновено Народно събрание, а после да се върви към Велико Народно събрание.

Това заяви днес в сутрешния блок на БНТ лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

Тя беше категорична, че в България е необходима нова политическа култура, в която политическите опоненти да се състезават чрез идеи и политики, а не да използват мръсни пиар техники за омаскаряване. "Това, което правят сега - не гледай колко съм калпав, гледай колко мога да омаскаря другите - това е състезание надолу към дъното", посочи Кунева и подчерта, че обществото очаква по-почтени политици.

По думите й в момента срещу „Движение България на гражданите“ и Реформаторския блок се води масирана негативна кампания, защото се вижда, че блокът има сериозен потенциал. Като пример тя даде кампанията срещу Найден Зеленогорски и тефтерчетата срещу него и изявленията на депутата от левицата Кадиев, който сам твърди, че основава изказването си не на факти, а на „слухове и информация, която върви в нашите среди", че банкерът Цветан Василев финансирал блока. Кунева напомни, че Радан Кънев по повод изявлението на депутата, вече е обявил, че ще има съдебен иск и определи тази реакцията като правилна стъпка. Тя подчерта, че
Реформаторският блок няма нито обща централа, нито общи разходи, единствено дават заедно пресконференции и подобни твърдения за финансиране са пълна лъжа и абсурд.

Горкият г-н Кадиев, доста се поизмъчи да изрече тази лъжа пред вас, каза Кунева и посочи, че не може да си даде отговор на въпроса, ако за името на банкера народни представители казват, че е лош пример и нарицателно, то тогава защо народните представители в българския парламент не направят така, че да стане ясно за гражданите какво наистина мислят за банкера и за притежаваните от него активи.
Дори след тези обвинения партията, към която неохотно принадлежи г-н Кадиев, ще вземе своите гласове, друга партия ще вземе своите и като казвам, че има политически картел, аз визирам включително и това, че те заедно източват банката на доверие към политическата система, каза още Меглена Кунева.

Тя припомни, че след Националното събрание на "Движение България на гражданите" ръководството на партията е получило мандат за общи действия с останалите партии в Реформаторския блок, включително и за предизборна коалиция, но е твърде рано да се правят заключения. Тя посочи, че решението е било взето след гореща двучасова дискусия. "Не съм забравила какво пишеше на централата на СДС. Човек трябва да помни и хубавото, и обратното му, но България има нужда от нова политическа култура", коментира още Кунева и заяви, че ще работи за успеха на Реформаторския блок.

На въпрос за отношенията с ГЕРБ, Кунева даде за пример поведението на канцлера Ангела Меркел в Германия. „Докато не се проведат изборите, в Германия се говори за програми, политическо поведение и приличие и за това в кои сектори програмата ти има нужда от подкрепа, а не за механични коалиции. Ние търсим подкрепа от българските граждани, изповядващи ценности в център-дясното пространство и сме конкуренти с ГЕРБ, категорична бе Меглена Кунева.

Новината е от сайта на Движение на България на гражданите Kунева: Няма да водя мръсни кампания срещу опонентите ни, целта е по-висока - утре да можем да говорим за промяна на Конституцията

0 comments:

Публикуване на коментар