Георги Ганев: Това управление не се съобразява с желанията на хората, а с олигархията, която му дърпа конците (интервю за Bulgaria on Air)

Георги Ганев
Идеята за създаването на Гражданския съвет на Реформаторския блок е политиците да освободят пространство за взимане на решения, в което да влязат гражданите - това единствената гаранция че ще направят същото и когато са на власт. В момента България е овладяна от мафията, затова точка първа в дневния ред е да бъде отнета от мафията. Това управление не се съобразява с желанията на хората, а с олигархията която му дърпа конците.

Това, което трябва да бъде променено, е разписано в 12-те начала на Реформаторския блок – трябва да се направи фундаментална промяна в системата за правосъдие и сигурност, така че гражданите да видят, че българската държава може да въздава и справедливост. Трябва да се промени начинът, по който се случват назначенията на всички нива в администрацията – пълна публичност, много кандидати и прозрачна процедура.

Какъвто и да е следващият бюджет, той е заложник на задкулисните интереси и обслужва мафията. Бизнесът няма какво да очаква от това управление. Той е в неведение, не знае къде ще го ударят, кой олигарх ще хвърли око на неговия бизнес и ще започне да го цака. Управляващите нямат никакви намерения да се изсветлява икономиката- на тях им трябва всичко да е на тъмно.

0 comments:

Публикуване на коментар