Граждани и политици заедно срещу мафията в Гражданския съвет на Реформаторския блок


Нов тип отношения между политиците и гражданите, основани на взаимно уважение, равнопоставеност, доверие и честност. Не противопоставянето между нас е отговорът на проблемите ни, а да работим заедно срещу  мафията, превзела държaвата.

Гражданският съвет на Реформаторския блок е пример как гражданите и политиците могат да работят заедно. Основан на идеята за взаимно уважение, търсене на консенсус и споделена отговорност. Партиите отдават част от партийния суверенитет на гражданите, а гражданите поемат риска да участват във вземането на политически решения. Така взаимно си гарантираме, че голямата ни обща цел няма да стане заложник на дребни партийни сметки и че интересите на гражданите са представени и защитени. В Гражданския съвет на Реформаторския блок ние, гражданите и политиците, седим на една маса, ние сме равнопоставени партньори в предлагането на идеи, обсъждането на политики и вземането на решения.


Какво е Гражданският съвет?
  • Платформа за взаимоотношение на РБ с гражданското общество
  • Изработва политическите позиции на РБ
  • Взима решения за разширяване на РБ и за политически взаимодействия
ГС на Реформаторския блок е обединен около идеята, че това правителство не може (няма способност, нито възможност) и не може (не трябва, не бива) да продължава да управлява, затова не просто иска оставката му, а работи по изработването на реформаторските политики, с които да променим модела на управление. Сформирани са четири работни групи, в областта на икономиката, правосъдието и вътрешните работи, административната реформа, гражданското участие и медиите, в които активно работим всеки ден.


Разгледайте списъка от членовете на Граждански съвет на Реформаторския блок.

3 comments:

  1. Имам забележки към членовете на Гражданския съвет, но предполагам, че се е формирал като отделните партии са предлагали хора и са правени компромиси... Това обяснява присъствието на някои хора, които надали са реформаторски настроени. Мисля си обаче, че самото формирование Реформаторски блок е още е твърде безформено и неясно. Засега единственото, което чуваме ясно е: "Да преборим мафията!"
    Дано работните групи покажат повече и по-ясни и практични идеи за развитие.
    Иначе ме притеснява, че няма работна група, която да се занимава с проблемите на социалното включване и на уязвимите групи - там, където ще е голяма част от идейната "схватка" с комунистите.

    ОтговорИзтриване
  2. Какво значи Граждански съвет? Как ще се избира кои граждани да влезнат там???? Кого ще представляват тези граждани. Мене във всеки случай няма да ме представляват, защото не съм и чувал за тях, а и никой не е искал по никакъв нащин съгласието ми да ме представляват!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хората от Гражданския съвет представляват себе си.Това са хора,които са професионалисти в областите,в които работят,имат ясна гражданска позиция и застават публично с името си.Кого ще представляват в бъдеще,ще се реши на изборите.Ще представляват тези,които са дали доверието си на РБ.

      Изтриване