Реформаторският блок в Бургас: Сред нас няма място за бивши агенти на ДС

СДС, ДСБ, “Движение България на гражданите”, “Зелените”, “Синьо единство”, НП “Свобода и достойнство” и БЗНС – обединени в Реформаторски блок (РБ), учредиха своя структура в Бургас.
От новото формирование обясниха, че ще следват дванадесет правила, залегнали в основата на политическата им платформа. Сред тях е включване на инструментите на пряката демокрация и гражданския контрол при взимане и изпълнение  на решения. Затова една от първите стъпки  на Реформаторския блок в Бургас е създаване на Граждански съвет, който ще е мостът между жителите на  морския град и седемте политически сили.

„В Гражданския съвет, който ще има съвещателен формат, ще вземат участие личности с активна гражданска позиция.  Сред тях са: учени, преподаватели, юристи, икономисти, медици, хора на изкуството, като повечето никога не са се занимавали с политика.”, обясняват от регионалната структура.

Предложенията за членове бяха обсъдени снощи, на третото  заседание на Реформаторския блок в Бургас. Окончателният състав на Гражданския съвет ще бъде представен след около две седмици.

По свое желание членовете на Гражданския съвет ще попълнят декларации, че ще  бъдат проверени за съпричастност към ДС. От Реформаторския блок са категорични, че сред тях няма място за  бивши агенти.

„Членовете му  ще защитават  интересите на бургазлии и жителите на града, докато ни помагат във взимането на решения. Затова е важно сред тях да няма такива, участвали в бившата Държавна сигурност”, заявяват от Реформаторски блок в Бургас.

Новината е от сайта на Бургаски репортер Реформаторският блок в Бургас: Сред нас няма място за бивши агенти на ДС

0 comments:

Публикуване на коментар