Реформаторите отиват на избори в коалиция

Представянето на първия регионален граждански съвет.
Реформаторският блок ще участва в бъдещи избори като коалиция с активното участие на гражданите. Това стана ясно при представянето на първия регионален граждански съвет към Блока, който беше учреден във Велико Търново.

Според председателя на ДСБ Радан Кънев политическият съюз на партиите в дясно ще бъде дългосрочен, с гражданско участие.

Това ще бъде формулата, с която те се ще се явят на изборите за Европейски парламент и на следващи парламентарни избори, предаде БТА.

Кънев уточни, че предстои да се оформят условията на коалиционното споразумение и принципът, по който ще бъдат съставени бъдещите листи.

"Гражданските съвети, които се изграждат, трябва да са готови да поемат управлението и да участват в него, а не да бъдат гражданска квота", каза Меглена Кунева, председател на партия "България на гражданите".

Според Христо Панчугов от съюз "Единство", гражданите които упражняват демократичното си право на протест, са показали, че са единствената алтернатива на политическото статукво.

В бъдещата коалиция няма да участва партия "Зелените", защото като членове на друго политическо европейско семейство те имат решение да се явят самостоятелно на предстоящите Евроизбори през 2014 г.", уточни председателят на партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.

В гражданския съвет към реформаторския блок участват 17 университетски преподаватели, лекари, икономисти и юристи.

Новината е от сайта на Dnes.bg Реформаторите отиват на избори в коалиция

0 comments:

Публикуване на коментар