Обръщение на Николай Ненчев, председател на БЗНС до служителите на МВР

Николай Ненчев, председател на БЗНС
Уважаеми господа,
Обръщам се към Вас в този преломен за нацията момент с призив да запазите честта и достойнството на Вашата служба.

Полицията в демократичните страни е призвана да брани живота, свободата и собствеността на гражданите, а не да служи на едно или друго управление. Правителствата и парламентарните мнозинства ще продължават да се менят, но не и задълженията на органите на реда.

Вашата е задачата да опазите гражданите от сблъсъци, телесни повреди и убийства. Ваша е отговорността, когато се стигне до масови безредици, да не допуснете проливане на невинна кръв. Ваша ще бъде заслугата, ако опазите гражданския мир.

Днес десетки хиляди български граждани поемат курс към гражданско неподчинение, защото властта не гарантира отговорно управление. Не дава отговор на множеството въпроси за скандални назначения и задкулисни  сделки, с които данъкоплатците биват жестоко ощетени, а на врата на идните поколения бива надявано дългово бреме. Уверявам Ви, че това гражданско неподчинение няма да спре и рано или късно ще доведе до политическа промяна. Затова Ви призовавам да направите всичко, което е по силите Ви, за да не допуснете полицейска бруталност срещу гражданите на България. Призовавам Ви да бъдете особено внимателни със студентите, защото те са бъдещето на нацията. Призовавам Ви да застанете на страната на народа си и да браните протестиращите от вилнеещи фашистки банди и националистически шпиц-команди. Призовавам Ви да опазите безкръвния характер на  политическото противопоставяне, за което полицията няма вина. Призовавам Ви за гражданска отговорност.

Николай Ненчев,
Председател на БЗНС

0 comments:

Публикуване на коментар