Надежда Нейнски е сред вносителите на проекторезолюция на ЕП за Украйна, инициирана от ЕНП

Евродепутатът на СИНЬО ЕДИНСТВО и Реформаторския блок Надежда Нейнски
Евродепутатът на СИНЬО ЕДИНСТВО и Реформаторския блок Надежда Нейнски е сред вносителите на проекторезолюция на ЕП за ситуацията в Украйна, инициирана от ЕНП. Очаква се следващата седмица по време на Пленарната сесия в Страсбург това да бъде водеща тема на Европейския пaрламент, а Нейнски ще бъде сред основните говорители на ЕНП.

Документът оказва подкрепа за протестиращите украинци, осъжда употребата на сила срещу тях и призовава за изпращане на мисия на ЕС, която да подпомогне разрешаването на политическата криза в страната. Също така препотвърждава европейската перспектива на Украйна и задълбочаването на връзките Украйна-ЕС, но не изключва необходимостта от налагане на санкции, ако насилието в страната продължи.

По конкретно настояване на Надежда Нейнски в резолюцията ще пише също, че ЕНП настоява Европейската комисия и държавите-членки на ЕС да окажат възможно най-бързо техническа и финансова подкрепа за гражданските организации в Украйна. Според Нейнски, независимите медии в страната също се нуждаят от допълнително съдействие от ЕС.

Новината е от сайта на Надежда Нейнски Надежда Нейнски е сред вносителите на проекторезолюция на ЕП за Украйна, инициирана от ЕНП

0 comments:

Публикуване на коментар