Божидар Лукарски: Това правителство няма подкрепата на обществото

Интервю на председателя Божидар Лукарски на СДС за БТВ
Нашата основа цел е създаването на траен политически субект за един цикъл от избори. Това заяви в предаването на БТВ „Лице в лице” председателят на СДС Божидар Лукарски, коментирайки процесите в Реформаторския блок. Той бе категоричен, че СДС залага на идеята да се запази федеративния принцип и всяка партия в Реформаторския блок да запази своята идентичност. Лукарски добави, че има идеи за създаване на единна партия, но те биха били осъществими далеч във времето.

Структурите на СДС са твърдо против сливането в една партия. Претендирам, че те са най-здравите в Реформаторския блок и те ще изнесат една бъдеща партийна и изборна битка, подчерта синият лидер.

Много неща се говорят, докато не приключат преговорите обаче, няма да изнасям подробности, защото така сме се разбрали с колегите. Имаме амбицията да приключим до Нова година със създаването на коалицията, включително с критериите за подреждането на всички видове листи. Ръкавицата е хвърлена и сме готови за това предизвикателство, обясни той. Запитан за лидерството в Реформаторския блок Лукарски добави, че личността, която ще оглави Блока ще се наложи с времето и всички вярват в това. Търсим лице, което да олицетворява нашите идеи, подчерта председателят на СДС.

Божидар Лукарски изрази убеденост, че трябва да има предсрочни парламентарни избори. Вярвам, че ще се случат. Това правителство няма подкрепата на обществото, бе категоричен той.

Трябва да има задължително гласуване, за да има легитимация избраното правителство, подчерта синият лидер.

Към момента, въпреки че ГЕРБ приемат нашите 6 точки, имаме практически разминавания с тази партия. Трябва да си отговорим на някои въпроси с колегите от ГЕРБ, преди да си стиснем ръцете, заяви  Божидар Лукарски. Като други разминавания с партията на Борисов той изтъкна предложенията на Реформаторския блок за промени в икономиката и съдебната система.

Новината е от сайта на СДС Божидар Лукарски: Това правителство няма подкрепата на обществото

0 comments:

Публикуване на коментар