Н. Нейнски: Случващото се в Украйна не е борба между Русия и Европейския съюз. То е противопоставяне на два ценностни модела

Евродепутата на Синята коалиция Надежда Нейнски
„Случващото се в Украйна не е борба между Русия и Европейския съюз. То е противопоставяне на два ценностни модела на сътрудничество и украинското общество ясно заявява кой модел предпочита”.

Това отбелязва в своето писмено изказване евродепутатът на Синята коалиция Надежда Нейнски по време на дебата в Европейския парламент по повод срещата на високо равнище във Вилнюс, бъдещето на Източното партньорство и отношенията с Украйна.

Важно е да напомним на Русия, че изборът на всяка една държава към какъв съюз иска да се присъедини и в какви икономически взаимоотношения да се обвърже, трябва да е свободен от натиск и шантаж”, настоява в изказването Н. Нейнски.

Тя отправя препоръка към европейските депутати „да демонстрираме солидарност с протестиращите в Украйна, да ги подкрепим с ясна общоевропейска позиция, осъждаща употребата на сила и натиска на Русия; с допълнителна финансова помощ за гражданските организации и независимите медии, които са така необходими за съществуването на будно гражданско общество; с допълнителни възможности за директно сътрудничество, заобикалящо държавните институции”.

Новината е от сайта на Надежда Нейнски Н. Нейнски: Случващото се в Украйна не е борба между Русия и Европейския съюз. То е противопоставяне на два ценностни модела

0 comments:

Публикуване на коментар