БЗНС прие споразумението за учредяването на Реформаторския блок

Ръководство на БЗНС прие споразумението за учредяването на Реформаторския блок!

Днес политическото ръководството на БЗНС одобри споразумение за учредяване на политически съюз с партиите от Реформаторския блок и даде мандат на председателя си да подпише утре споразумението.

Председателят на БЗНС коментира и събития в Ястребино, когато през декември 1943 г., без съд и присъда, са разстреляни 18 души, сред които 6 деца. Вината им била, че укриват нелегални членове на БЗНС” – заяви председателят на БЗНС Николай Ненчев.

“Можем само да се гордеем с това, че от учредяването си преди 114 години БЗНС винаги е служил на България и българския народ. Неотменно е защитавал правдата и демокрацията и се е борил срещу тиранията и диктатурата – била тя националсоциалистическа или комунистическа.
Председателят на БЗНС припомни, че идеологът и водачът на БЗНС Александър Стамболийски е осъден на доживотен затвор заради опита си да спре пагубната политика, която доведе до националните катастрофи в началото на 20 век.

“Заради това, че Съюзът  най-категорично се бореше срещу всякакво съглашателство с Хитлер д-р Г.М. Димитров беше осъден задочно на смърт, а Никола Петков беше заточен в концлагера Гонда Вода”, каза Ненчев.
“БЗНС изнесе основната тежест в героичната съпротива срещу комунистическия тоталитаризъм, когато истинските антифашисти и техните по-млади последователи биваха убивани или изпращани за дълги години в лагери и затвори.

Днес БСП призова Народното събрание да почете паметта на ястребинчетата, което е добре, но нека не забравят жертвите на собствения си режим”, заяви още председателят на Съюза Николай Ненчев.

“БЗНС и Реформаторският блок днес влизат в не по-малко епична борба срещу олигархията, която е метастаза на тоталитарния режим. Винаги сме били на страната на справедливостта и на страната на народа. Затова вярвам,че ще успеем”, подчерта председателят на БЗНС.

Новината е от сайта на БЗНС БЗНС прие споразумението за учредяването на Реформаторския блок

0 comments:

Публикуване на коментар