Използват празниците за задкулисни решения

Загубилите всяка легитимност управляващи използват празниците за безобразни и неморални решения, обявиха днес от Реформаторския блок на извънредна пресконференция. В навечерието на Коледните празници е обявен конкурс за главен инспектор на инспектората към ВСС, който изтича днес и на практика протича скрит от обществения интерес в неработните, празнични дни. До този момент няма постъпила нито една кандидатура, заяви Петър Славов и намекна, че очакванията са в последния момент да бъде внесено името на удобен и избран от управляващите съдия без а има възможност за реално състезание.



Според Трайчо Трайков правителството използва празничните дни, за да скрие от обществото и друг изключително важен избор.   Точно в деня преди Коледни празници то открива процедура за избор на фирма за цялостно изграждане на газопровода Южен поток на българска територия. И в този случай времето за кандидатстване е предимно в неработни дни от началото на българската Коледа, до края на руската Коледа.   Естествено за повечето фирми тези дни са неактивни и е изключително трудно да подготвят кандидатурата си за участие. Реформаторите не се съмняват, че това е и целта на процедурата – Коледен подарък за избрана фирма.

Димитър Бечев коментира случващото се в Югозападният университет през последните дни. Според него заразата, която тръгва от управляващите да нарушават закона срещу протестиращите, влезе и в Югозападния университет. Ясно е, че протестите не губят силата си. Гражданската мобилизация предотврати опитите по време на празниците протестите да бъдат пречупени.

Радан Кънев: Наистина съм убеден че това, което се случва с инспектората на съдебната система е особено важно, защото това е най-големия проблем на обществото ни. Не веднъж сме го казвали, това е основната причина и за бедността и за лошото управление - безкрайно по-важна тема и затова е тема и на пресконференцията. Докато проявата на неизвестен извършител е доста безвкусна в град Благоевград, това наистина не е важна тема за обществото. Ще кажа само три думи по въпроса. На първо място нашият председател в Благоевград на ДСБ наистина е задържан за това, че е оставил един чувал с надпис „Оставка” за 24 часа. Само по себе си е огромен скандал, по който партията ни ще има позиция. На второ място няма никаква връзка между него и боядисването на паметника на Димитър Благоев и това е потвърдено и от органите на реда. По тази причина остава напълно необяснимо защо той е задържан. На трето място ще кажа моето лично мнение, защото заседание на НР на ДСБ не е имало – аз не приемам като проява на добър вкус това боядисване. Става дума за историческа личност, реално живял човек. За хората с десни убеждения Димитър Благоев е най- малкото противоречива личност. Но наистина не считам за проява на добър вкус боядисването на паметник на един български политик. Благодаря ви.

0 comments:

Публикуване на коментар