Позиция на Реформаторския блок за ветото на Президента върху актуализацията на бюджета

Още на 21 юли 2013, Реформаторският блок изложи своите аргументирани възражения срещу актуализацията на бюджета и емитирането на нов държавен дълг и призова президента Росен Плевнелиев да наложи вето.

Днес президентът Плевнелиев наложи вето на закона със същите мотиви, независимо от политическия натиск. С това си действие той защити обществения интерес, като отложи кражбата на половин милиард лева от мафията.

Реформаторският блок е категоричен, че едно прегласуване на актуализацията на бюджета ще представлява явно подписване на тройна управленска коалиция между БСП, ДПС и Атака. Неприемането на аргументите на президентското вето ще превърне плана Орешарски в план Сидеров. Избирателите на ДПС не трябва да имат повече илюзии, че с техните гласове вече управлява Атака. Отговорността за тази нова коалиция ще е на председателя на ПЕС и лидер на мандатоносителя г-н Станишев.

Реформаторският блок отново настоява за незабавна оставка на правителството и парламентарни избори. Призоваваме всички български граждани да спрат кражбата и безразсъдната фискална политика на това управление с национален протест в деня на прегласуването на актуализацията на бюджета.

Публикацията е от grajdani.bg Позиция на Реформаторския блок за ветото на президента върху актуализацията на бюджета

0 comments:

Публикуване на коментар