Меглена Кунева: В това правителство се брои кой министър на кой олигархичен кръг е (Радио К2)

Вярно е, че в това правителство се брои кой министър на кой олигархичен кръг принадлежи. Защо това мнозинство предпочете да си назначи такива олигархични представители и защо си мисли, че хората ще приемат това, за мен е непонятно.  Да сложиш г-н Пеевски като именно такъв представител да се справи с други олигарси, е шизофренично. Това каза в ефира на Радио К2 Меглена Кунева – председател на „Движение България на гражданите“.  Кунева коментира още, че реваншизмът не се полага на един зрял политик.

По думите й, хората няма да се примирят с такова уродливо управление, което не признава никакви правила. Кунева очерта три области, в които корупцията е особено силна – обществените поръчки, образованието и здравеопазването – и риторично попита на какво да се крепи обществото, щом тези фундаментални системи не функционират .

Според нея само 2 % от фирмите съсредоточават в себе си по-голямата част от обществените поръчки и съвсем малка част от бизнеса е оставена да се развива свободно.

По думите лидера на „Движение България на гражданите“ липсата на ясни правила доведе олигархията, а тези правила съзнателно се държат неясни. Вероятно има борба да излезе напред олигархията с красиво лице, каза още тя и допълни, че на площада са гражданите, които искат промяна. Те са далеч от всякакви икономически интереси и нека да имат правото да им писне, коментира още Меглена Кунева.

Тя определи като нечуван скандала с тефтерчето на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси.  По думите й обществото се дели само на две групи - на хората, които искат да променят нещата и се ангажират лично с тази промяна, и на тези, които не им пука. Тези две групи ще решат съдбата на България, категорична бе Кунева като допълни, че обществото трябва да е настоятелно в искането си за реформи.

Единствено приличието може да разсече гордиевия възел и политиците да не да крещят, а да дават отогвори – затова са избрани, каза в заключение Меглена Кунева.

Публикацията е от сайта на Движение България на гражданите Меглена Кунева: В това правителство се брои кой министър на кой олигархичен кръг е

0 comments:

Публикуване на коментар