Борислав Сандов: Това е управление на гафовете

Културното провеждане на протестите и липсата на агресия показва, че обществото е готово да осъществява своите функции за граждански контрол. Това заяви в студиото на ТВ + съпредседателят на партия „Зелените“ Борислав Сандов. Формацията е един от учредителите на така наречения Реформаторски блок, който обединява десни и екопартии.

ДСБ, „Синьо единство”, Народна партия „Свобода и достойнство“, „Зелените” и „Движение България на гражданите” са партиите, които учредиха така наречения Рефомраторски блок. Общото между тях, според Борислав Сандов, е, че имат сходна ценностна система, с която чрез политически средства, да постигнат исканата от гражданското общество промяна.

Борислав Сандов съпредседател на ПП „Зелените“

Хората, които протестират, трябва да знаят, че има реална алтернатива, защото това е страшното, което тях в момента наистина голяма част ги демотивира. Те казват: „Да, махаме ги и тези, и какво следва?“ Мен ме е страх да си помисля какво се е случило вчера при тази среща, която беше на шефа на Газпром в България, тъй като почти нищо не се разкри от нея.

Относно обвиненията, че зад Реформаторския блок стоят средства на печално известна банка, Сандов беше категоричен, че това не отговаря на истината.

Борислав Сандов съпредседател на ПП „Зелените“

Ние няколко дена по-рано направихме декларация, която излъчихме, с която настояваме именно от тази банка да се изтеглят държавни средства, както беше решено от служебния кабинет.

Обвиненията целят да объркат хората и да обезличат идеите на реформаторския блок, смята Борислав Сандов.

Борислав Сандов съпредседател на ПП „Зелените“

Причината е, че ние категорично казахме, че не желаем в този реформаторски блок да се включва и ГЕРБ. За нас те са част от същия този порочен процес, който през последните години доказа, че олигархията в България използва големите партии, за да реализира собствените си интереси.

Нещата няма да се случат от раз, допълни Сандов, но е важно да се тръгне в тази посока. Ново изборно законодателство, прозрачност при обществените поръчки и собствеността на медиите са част от решенията за излизане от кризата. Според Борислав Сандов протестиращите ще постигнат целта си за сваляне на правителството, ако окупират парламента.

Публикацията е от сайта на TV+ ПП "Зелените": това е управление на гафовете

0 comments:

Публикуване на коментар