Открито писмо до националния предизборен щаб на БСП

До националния предизборен щаб на БСП
София, 10 май 2014 г.

Господа социалисти,

Моля да потвърдите публично участието си в дебата на 13 май от 18.30 ч. в БНТ, предвидено в подписаното от Вас споразумение с националната медия.

Реформаторският блок прави всичко възможно, за да информира максимално българските гласоподаватели за приоритетите и идеите си за развитието на България и ЕС. За нас, както и за всеки демократ, е изключително важно на 25 май 2014 г. българите да могат да направят информиран избор.

Водени от тези мотиви разкрихме пред медиите и обществото истината за поетите от членове на Вашата партия ангажименти към чужди сили за реализирането на техните искания чрез промяна в нашето законодателство, в ущърб на българските национални интереси.

Убедени сме, че Вие с готовност ще се възползвате от възможността, която БНТ ви предоставя на 13-ти май, да обясните пред милионната й аудитория мотивите, с които Вашите депутати извадиха на практика България от територията на ЕС, въвеждайки странната категория „морски газопровод”.

БСП дължи отговор на няколко въпроса, които засягат пряко интересите на всеки български гражданин и всяко българско домакинство:
  • Каква е причината депутатите от БСП да променят специално Закона за енергетиката, за да защитят монопола на една фирма срещу осигуряващото възможности за конкурентна доставка на газ европейското законодателство?
  • Давате ли си сметка, че монополът на газодоставчикът в момента прави българското производство неконкурентноспособно, а българският потребител – най-беден в ЕС?
  • С какво интересът на една чужда компания е по-важен за вашите депутати от интереса на българските граждани? 

Убедени сме, че БСП няма да избяга от тези въпроси и ще изпрати свой представител на дебата на БНТ на 13-ти май в Още от деня, където Реформаторският блок ще бъде представен от втория в листата си за Европейския парламент - Светослав Малинов.


С уважение
Д-р Петър Москов
Мениджър на кампанията на РБ

0 comments:

Публикуване на коментар