Меглена Кунева в Сливен: Най-добрата социална политика е хората да имат работа

Най - добрата социална политика е хората да имат работа. Не е вярно, че дясното било за богатите, а лявото за бедните. Европа е дясна и социална, справедливо е хората да имат възможност да се развиват. Всяка политика е борба за справедливост. Това заяви водачът на евролистата на Реформаторския блок и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева в Сливен на среща с обществеността.

На 25 май ние ще се явим пред цялата нация, за да подпишем един договор – договор с българските граждани, че ще работим за Европейския енергиен съюз. Това значи до 30 % по-ниска цена на газа, което е глътка въздух за индустрията, но и за цената на тока за потребителите, обясни Меглена Кунева. Другото, за което ще работим е за всяко евро от Европа да отива за проекти, които откриват повече работни места, подчерта тя.

Първата крачка е всички да излязат да гласуват, а втората да изберете № 10 в бюлетината, каза водачът на реформаторската листа за евровота. РБ се бори да върне доверието в българската политика. За нас от Блока тези избори са огромна първа стъпка, първият ни опит заедно, каза Кунева. С моите приятели Божидар, Корман, Радан и Николай Ненчев сме сигурни, че ще постигнем успех, ние сме заедно и оставаме заедно в Реформаторският блок. Само за няколко месеца ние постигнахме сила, екип и решително противопоставяне на статуквото и несправедливостта в България, подчерта Меглена Кунева. След време Сливен трябва да има кмет – реформатор, за да върви напред, заяви тя.

Най-доброто днес е да накараме хората да гласуват. Не една или друга партия имат нужда от това, а България и Европа имат нужда от това, подчерта Кунева. На 25-ти вечерта ще е ясно от коя страна колко хора са излязли да гласуват, аз не искам да сме пак на опашката, заяви Меглена Кунева. Ако сме в първата десетка по избирателна активност, ще се заговори добре за България и ще е ясно, че се интересуваме от бъдещето си в Европа, подчерта тя.

За мен е чест да бъда в тази европейска листа, заяви Виктор Лилов от Гражданския съвет на РБ. Имах мечта за равен шанс и тя сега се постига. Ние като граждани трябва не просто да гласуваме, но и активно да работим за промяна на средата, каза той. Ние искаме евросредствата да стигнат до семейните ферми, до малките и средни предприятия, искаме електронно правителство, чисто земеделие, подчерта Лилов. Идва въпросът – повече работни места или повече корупция, като ние искаме повече работни места, а всички партии от статуквото искат обратното - чужди държави и фирми да влияят на българските закони и през корупция да вредят на националния ни интерес, обясни той.

Обединението в РБ вече е във фаза, в която работим като едно цяло, заяви Любен Петров от СДС. Бъдещето се променя и РБ участва в тази промяна. Единственият шанс да се промени България към добро е РБ да влезе в управлението, каза той. БСП ще продължи да тласка България в неправилната посока, ако на 25 май десните хора не излязат да гласуват, заяви Петров. РБ е бъдещето на България, а Меглена Кунева е най-добрият кандидат за европарламента, каза той.

Ако на 25 май не излезем да гласуваме, няма да има предсрочни избори. Освен нас, никой не иска предсрочни избори и промяна, заяви Мартин Димитров от РБ. БСП, ДПС, Атака, Бареков искат статукво, бедност, разкопани улици и работят за личните си интереси и олигарсите, от които зависят, посочи той. С това управление ще продължи тая политика. ЕС дава много възможности, но с това управление България никога няма да стане богата, каза Димитров. БСП, ДПС и Бареков не могат да управляват държава ни, заяви той. Това е нашата държава, на всички българи, каза Мартин Димитров.

Вижте как другите партии мълчат, когато ние изобличаваме злоупотребата с националния интерес в проекта „Южен поток“, посочи той. Удобно мълчат и отсъстват, когато трябва да обяснят защо правят машинации, които вдигат цената на тока и газа, като сметките стават непосилни за хората, обясни Димитров.

Реформаторите призоваха гражданите на Сливен да гласуват с № 10 в бюлетината на предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

0 comments:

Публикуване на коментар